Vijesti / Sport

BEZ PUBLIKE

VRAĆA SE HNL Varaždinski prvoligaš čeka težak ispit: U prvom kolu na stadion Varteksa dolazi Dinamo

VRAĆA SE HNL Varaždinski prvoligaš čeka težak ispit: U prvom kolu na stadion Varteksa dolazi Dinamo
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dva mjeseca nakon što su odigrali zadnju prvenstvenu utakmicu u Osijeku i izgubili 2-0, izabranici Samir Toplak vraćaju se natjecateljskom nogometu. Korona kriza polako se privodi kraju, NK Varaždin će u subotu u Varaždinu ugostiti Dinamo pred praznim tribinama.

Gledatelji su se u Hrvatskoj zaželjeli nogometa, a nakon što su Bundesligaši krenuli s natjecanjem, priključit će im se i HNL. Lagano je to vraćanje u realnost, a to za varaždinskog prvoligaša znači samo borbu za svaki bod do kraja prvenstva kako bi ostali u elitnom rangu hrvatskog nogometa.

U pripremnim utakmicama igrali su s Lokomotivom i Goricom. Jednom su izgubili 2:1, a drugi put su slavili 4:3. Zadnja pripremna utakmica bila je ona protiv Gorice gdje izabranici Samir Toplaka i nisu izgledali najbolje te su u 3x45 minuta izgubili 5:1.

No, sad je vrijeme za borbu za jedini cilj koji je postavljen na početku sezone. Prvi protivnik na tom putu bio je zagrebački Dinamo protiv kojeg je Varaždin kod kuće slavio 1-0 pod palicom Borimira Perkovića. Tad je pobjedonosni gol zabio Jessie.

- Moram reći da je ova stanka za nekoga tko je u klub došao na brzinu kao 'padobranac' poput mene, dobro došla. Bolje sam upoznao igrače i dobro smo radili na ovim mini pripremama. Isprofiliralo se 15-16 ozbiljnih imena koji konkuriraju za prvi sastav. Cilj je osmo mjesto i za to se borimo. Ne ovisimo o drugima i ići ćemo pokazati da zaslužujemo ostati u prvoj ligi. U momčadi je odlično stanje, samo je Jessie malo ozlijeđen - rekao nam je trener Toplak.

Na Maksimiru su od istog protivnik izgubili 1-0 i 'skupo prodali kožu', a valja istaknuti kako je Dinamo bio bolja momčad, ali je Gavranovićev gol bio iz zaleđa. Nakon dvomjesečne pauze pokušat će iznenaditi aktualne prvake.

- Otvaranje je teško (Dinamo i Rijeka kod kuće, Hajduk u gostima), ali idemo pokazati zube. Svi smo imali stanku tako da je sve moguće, Dinamo ima veliku prednost, svi se mi još tražimo - probat ćemo se nadmetati. No, ipak imamo utakmice s direktnim konkurentima te tu moramo pokazati da zaslužujemo to osmo mjesto - zaključio je Toplak.

Bivši kapetan Dario Jertec (34) ipak nije riješio sve papire iz Australije te je još uvijek 'na čekanju', dok je iz kluba otišao Duje Ninčević (23). Utakmica između 27. kola 1. HNL Varaždina i Dinama na rasporedu je u subotu, 6. lipnja s početkom u 21 sat i 5 minuta na Stadionu Varteksa.

Podsjetimo, Varaždin ima 17 bodova kao i Inter dok Istra na osmom mjestu ima 19 bodova. No, i jedni i drugi do kraja sezone moraju doći u Varaždin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video