Vijesti / Sport

procjena transfermarkta

KOLIKO VRIJEDE NA TRŽIŠTU Najskuplji Nevistić i Drožđek, Obregón bljesnuo s visokom cijenom

KOLIKO VRIJEDE NA TRŽIŠTU Najskuplji Nevistić i Drožđek, Obregón bljesnuo s visokom cijenom
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever/Marko Prpić/Pixsell

Momčad Varaždina sveukupno vrijedi 9,10 milijuna eura.

Popularna i relevantna web stranica Transfermarkt koja procjenjuje tržišnu vrijednost nogometaša, krajem sezone osvježila je cijene igračima.

NK Varaždin ima sezonu punu preokreta, što trenerskih, što rezultatskih i igračkih, a to se odrazilo i na cjenovno stanje momčadi. Završili su na komotnom osmom mjestu, u posljednjem dijelu sezone istaknulo se nekoliko igrača, a Samir Toplak sjajno je odradio posao opstanka u ligi, ali i poboljšanja nekih igrača na nogometnom tržištu.

U 1. HNL uvjerljivo najskuplji roster tradicionalno ima Dinamo, a zatim slijede Hajduk, Rijeka i Osijek.

U Dinamu na ofenzivnoj veznoj poziciji igra Luka Ivanušec iz Ljubešćice te je njegova vrijednost u odnosu na travanj ove godine porasla za 400 tisuća eura, tako da sad na nogometnoj mapi Ivanušec vrijedi četiri milijuna eura.

Momčad Varaždina sveukupno vrijedi 9,1 milijuna eura, a najskuplji igrač je golman Ivan Nevistić koji prema Transfermarktu vrijedi 800 tisuća eura.

Nevistić iza sebe ima odličnu sezonu, spada u 'top 3' golmana 1.HNL i od travnja njegova je vrijednost dvostruko porasla. Ipak, on je igrač HNK Rijeke na posudbi u Varaždinu pa primarno Riječani imaju pravo na njegov ugovor ako će doći do prodaje.

Jednaku tržišnu vrijednost ima i napadač Domagoj Drožđek, također na posudbi, ali iz viceprvaka Lokomotive.

Na trećem mjestu po vrijednosti u momčadi Varaždina našao se napadač Jorge Obregón. Kolumbijac je kao slobodan igrač u veljači došao u klub te u kratkom roku podigao vrijednost ponajprije zahvaljujući golovima, a zatim i dobrom pozicioniranju na terenu, asistencijama i igri 'bez lopte'.

Za Obregóna će se danas Varaždinu trebati 'iskeširati' najmanje 650 tisuća eura ako kupci dođu na vrata.

Kapetan dobar dio sezone i obrambeni igrač Marko Stolnik isto je na vrhu po vrijednosti u momčadi varaždinskog prvoligaša. 24-godišnjak vrijedi 600 tisuća eura, isto kao i Tonio Teklić, koji je posuđen iz Hajduka.

Od igrača pred kojima se još nalazi veća cifra tu je Petar Mamić (posudba iz Rijeke, 550 tisuća eura), Matej Rodin (500 tisuća eura) i Matej Senić (500 tisuća eura).

Od mladih igrača vrijedi spomenuti 'desetku' Ivana Posavca (22) koji je odigrao lucidnu sezonu i vrijedi 350 tisuća eura te Nevena Đuraseka (21) koji je, doduše, na posudbi iz Dinama, a njegova je cijena 400 tisuća eura.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video