Vijesti / Sport

HNL KREĆE ZA DVA TJEDNA

PRIPREME U Varaždin stigli bek iz Japana i najbolji strijelac 2. HNL: 'Cilj je ostanak u ligi i stabilizacija kluba'

PRIPREME U Varaždin stigli bek iz Japana i najbolji strijelac 2. HNL: 'Cilj je ostanak u ligi i stabilizacija kluba'
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

Debitantska sezona u 1. HNL je iza Varaždina. Godinu su dana iskusniji i sad opet kreću u nove prvoligaške izazove. Pripreme su specifične i dosta kraće nego inače, ali pod vodstvom trenera Toplaka klub i dalje namjverava rasti.

Počinjemo u malo boljoj poziciji nego što je to bilo prošle sezone jer imamo neki kostur ekipe, a slijede finese i dodavanje onog što nam fali. Ovo je nikad kraće razdoblje priprema i vrijeme za posložiti novu sezonu, ali potrudit ćemo se treneru omogućiti pojačanja na onim pozicijama koje treba, započeo je direktor NK Varaždina Toni Dalić.

Prije tjedan dana završilo je prvenstvo porazom protiv Dinama (2:0) u Maksimiru. Nakon toga su svi imali kratak odmor, a već su od jučer opet na terenu. Prvenstvo počinje sljedeći tjedan i nema puno vremena.

Pripreme NK Varaždina za sezonu 2020./2021. Pripreme NK Varaždin

- Malo sam se odmorio i jučer sam baš bio veseli na treningu, atmosfera je jako dobra. Pokazali smo da od svakog možemo izgubiti, ali da i svakog možemo dobiti i nadam se da će ovog drugog biti još puno, puno više. Specifična situacija, ali sad to nije ništa novo – kako i nama, tako i ostalima.

Što se tiče kadra od prošle sezone, većina bi trebala ostati ista uz još poneka pojačanja.

- Odmah i je puno lakše kad sam jučer u svlačionici vidio Nevistića, Drožđeka i Đuraseka. Dolazaka i odlazaka bit će još do listopada, ali kad jednom ta karavana krene moraš imati neki kostur. Puno igrača nam se nudi, a tu ne smijemo pogriješiti. Nigdje se ne žurimo, moramo pažljivo birati, ali ubrzo slijede reprezentativne stanke pa ćemo i to iskoristiti. Ne treba kukati, posložit ćemo to i prvenstvo je dug. Ne treba dramiti nakon dva tri poraza, ni ići u euforiju nakon par pobjeda jer je to karavana koja se zbraja na kraju - objasnio je strateg Varaždina Samir Toplak koji će sigurno ostati na klupi: 

- Nije bilo nepoznanica, rekao sam da idem ako Real dođe, ali nisu poslali neku ponudu. Lijepo mi je ovdje, doma sam, a ovakvu atmosferu nismo već dugo imali pa se osjećam ugodno i nemam razloga nešto mijenjati - našalio se 'Mirza'.

Sada slijede treninzi pa finale Županijskog kupa u Ivancu protiv Ivančice u srijedu, a zatim se nogometaši Varaždina vraćaju kraćim pripremama i generalki u subotu od 20 sati na stadionu Varteksa protiv Slaven Belupa.

- Nismo visoko uzletjeli, jedini cilj mora biti ostanak u ligi i stabilizacija kluba. Priprema igrača za neki transfer na kojem klub može napraviti još veći uzlet. Nije bilo realno stanje stvari kad smo bili na zadnjem mjestu, nije bilo realno kad smo imali šest pobjeda u sedam utakmica. Istina je negdje u sredini - jasan je trener Varaždina.

Već su sada poznata i neka pojačanja, a bit će ih u nadolazećim tjednima. Situacija s Đurasekom je jasna, a s Drožđekom, Teklićem i Nevistićem baš i nije.

- Došao je Dino Skorup iz Hajduka na posudbu, a Tonio Teklić se pridružio Hajduku i najvjerojatnije će ostati tamo. Neven Đurasek će ostati kod nas najmanje još šest mjeseci, a čekamo Drožđeka jer se zna da Lokomotiva igra kvalifikacije za Ligu prvaka pa bi im on jako dobro došao nakon svega što je prikazao u Varaždinu. Turbulentan period čeka i Nevistića jer je pokazao da mu je u Varaždinu drugi dom, tu se razvio. Došao je Japanac Itsuki Urata iz Ukrajine koji će nam pomoći na poziciji lijevog beka, agilan i čvrst igrač. Dosta klubova se borilo za najboljeg strijelca 2. HNL Miju Šabića, ali mi smo ga doveli. Vjerujemo da će biti veliko pojačanje, a naredni će period biti jako zahtjevan jer je mnogo igrača, a malo vremena. Jer jedno su videozapisi i ‘highligthsi’, a drugo je kad tog igrača vidite uživo - objasnio je Toni Dalić.

S obzirom na kratko vrijeme do početka sezone i nepoznanicu o prisustvu gledatelja na tribinama, još se mora saznati što će točno biti s godišnjim ulaznicama.

- Imamo veliki broj upita, što mi je jako drago.Još smo u ‘statusu quo’ jer čekamo što će se sve izdešavati sa ovom situacijom, ali kroz dan dva bi sve trebalo ostati isto, kao i cijene karata - završio je direktor Varaždina.

Toplakovi puleni tako više nisu debitanti u 1. HNL, a prvenstvo otvaraju na domaćem terenu protiv Gorice. Utakmica će se odigrati za vikend 14. - 16. kolovoza.
 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video