Vijesti / Sport

LOŠ POČETAK

RASPAD Katastrofa Varaždina na startu: U zadnjih 15 minuta Gorica im utrpala 4 komada!

RASPAD Katastrofa Varaždina na startu: U zadnjih 15 minuta Gorica im utrpala 4 komada!
Luka Stanzl/PIXSELL

Izabranici Samira Toplaka teško su stradali na startu nove sezone. Sa 1:5 (0:1) su bolji bili nogometaši Gorice koji su u posljednjih 10 minuta 'do vrha' napunili mrežu Varaždinaca.

Od solidnog pružanja otpora dobroj Gorici i mogućnosti preuzimanja vodstva do apsolutne katastrofe. Varaždin je u zadnjih 15 minuta primio četiri gola i s katastrofalnih 1:5 (0:1) startao u nove prvoligaške izazove.

Varaždin je u novu sezonu krenuo bez dva Riječana - Petra Mamića i Ivana Nevistića te su na njihovom mjestu zaigrali Itsuki Urata i Oliver Zelenika, a Varaždin nije loše izgledao u prvih 15 minuta. Prvi su imali i stopostotu priliku.

U 19. minuti nevjerojatna situacija ispred gola Kristijana Kahline. Odličnu je loptu kroz gostujuću obranu dobio Domagoj Drožđek koji je imao 1 na 1 sitaciju, ali mu je gostujući kapetan odlično obranio. Lopta se odbila prema Obregonu koji je trebao samo gurnuti u gol 

U 26. minuti žuti je zaprijetio Ndiaye koji je bio sam ispred Zelenike, ali je pucao pokraj gola. Zatim je par minuta kasnije on pokušao izboriti penal te se bacio preko Zelenike i za to je dobio žuti karton. Gorica je nakon toga u potpunosti preuzela inicijativu te je na kraju i došla do prednosti.

Zelenika je bio dobar i dobro reagirao na nekoliko udaraca, ali ništa nije mogao u 38. minuti kad je Špikić dobio loptu na pladnju jer je po lijevoj strani ušao Dvorneković i uposlio Špikića koji je bez problema zabio za prednost gostiju. I do kraja poluvremena su lagano kontrolirali igru i s zasluženom prednosti otišli na odmor.

Samir Toplak je odmah posegnuo za dvostrukom izmjenom nakon prvih 45 minuta i uveo dvojicu svježih igrača i donijelo je to neki pomak i bolje je izgledao Varaždin prvih 20 minuta, čak i izjednačio.

Odlično je odapeo Neven Đurasek i maestralno pogodio u desne rašlje Kristijana Kahline. Imao je Varaždin još nekoliko poluprilika, ali nisu uspjeli svladat Kahlinu. I dok je sve izgledalo kao da bi jedan gol mogao odlučiti pobjednika, nakon 80. minute Varaždin je primio četiri gola.

Prvo je Steenvoorden odlično utrčao iz obrane i asistirao za Mudrinskog u 81. minuti, zatim je Doka u stilu Đuraseka pogodio u 89. minuti da bi Čanađija sve to podebljao u drugoj minuti nadoknade. Točku na i stavio je Ognjen Mudrinski u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, a Samir Toplak nije mogao vjerovati što se dogodilo njegovoj momčadi.

Tako je Varaždin u novu sezonu krenuo jako loše, a u sljedećem kolu gostuju kod novopečenog drugoligaša Šibenika.

Varaždin - Gorica 1:5 (0:1)
38' Špikić (0:1), 62' Đurasek (1:1), 81. Mudrinski (1:2), 89. Doka (1:3), 90.+ 2. Čanađija (1:4), 90.+ 4. Mudrinski (1:5)
Suci: Duje Strukan (Split) - Hrvoje Radić (Split), Mario Pepur (Split); VAR: Dario Bel (Osijek)
Žuti kartoni: Varaždin - 
                Gorica - Musa (10.), Kalik (22.), Ndiaye (28.), Steenvoorden (64.)
Crveni kartoni

Varaždin (4-3-3)

Zelenika - Tkalčić, Stolnik(c) (87. Skorup), Novoselec, Urata - Kolarić (46. Petković), Senić (75. Grgec), Đurasek - Delić (46. Šabić), Obregon (75. Benko), Drožđek

Gorica (4-2-3-1)

Kahlina - Musa, Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja - Babec, Kalik (83. Doka) - Dvorneković (74. Mudrinski), Hamad (82. Čanađija), Špikić (64. Lovrić) - Ndiaye

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video