Vijesti / Sport

20. rujna

TRADICIJA SE NASTAVLJA Varaždinski polumaraton ipak će se održati, zasad prijavljeno više od 500 trkača

TRADICIJA SE NASTAVLJA Varaždinski polumaraton ipak će se održati, zasad prijavljeno više od 500 trkača
TK Marathon 95

I u ovim teškim vremenima za organizaciju masovnih događaja, Varaždinski maraton u svom 26. izdanju trčat će se ovu nedjelju!

Unatoč koronavirusu i posebnim uvjetima koje treba ispuniti zbog sigurnosti svih sudionika, varaždinska polumaratonska tradicija se nastavlja.

U nedjelju, 20. rujna 2020., održat će se 26. Joma Varaždinski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95.

Orgaizatori su dobili 'zeleno svjetlo' te će 20. rujna u 10.30 sati održati još jedan Varaždinski polumaraton i utrku građana na 5 kilometara, koja se trči na trasi koja velikim dijelom prolazi kroz najuži centar baroknog grada. 

Utrke startaju na predivnom Kapucinskom trgu u centru Varaždina te je osigurano mnogo prostora na startu i u cilju, a poduzete su i dodatne mjere kako bi boravak natjecateja u Varaždinu bio u potpunosti bezbrižan, poručili su organizatori.

Do sada je prijavljeno više od 500 trkačica i trkača.

Program 26. Varaždinskog polumaratona u nedjelju, 20. rujna, počinje u 7:30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je u 9:30 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10.30 sati. U utrci na 5 km ove će godine prvi put sudjelovati i vatrogasci pa će i Varaždin imati svoju sve popularniju vatrogasnu utrku. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13:30 sati.

Za sve koji prijave i uplate startninu prije utrke organizator osigurava puni startni paket i omogućuje povrat pune startnine u slučaju da zbog nepredvidivih okolnosti mora otkazati utrku.

Za vrijeme održavanja utrke bit će zatvorene pojedine ulice u Varaždinu, a promet će regulirati prometna policija i prometna jedinica mladeži. Organizatori mole sugrađane da uvaže privremenu prometnu regulaciju za vrijeme održavanja ovog međunarodnog sportskog događaja.

Glavni pokrovitelj utrke je Grad Varaždin, a uključeni su i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, PU varaždinska i Varaždinska županija.

Više informacija o 26. Joma Varaždinskom polumaratonu i prijavu možete pronaći na internetskoj stranici: http://varazdinski-polumaraton.com/.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!