Vijesti / Sport

Tradicionalna trka

NAJBRŽI Pobjednici 26. Varaždinskog polumaratona su Ivan Dračar i Tea Faber

NAJBRŽI Pobjednici 26. Varaždinskog polumaratona su Ivan Dračar i Tea Faber
TK Marathon 95

Polumaratonsku je utrku završilo 219 trkačica i trkača.

Unatoč koronavirusu i posebnim uvjetima koje je trebalo ispuniti zbog sigurnosti svih sudionika, varaždinska polumaratonska tradicija je nastavljena u nedjelju, 20. rujna 2020. godine. U organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 održan je 26. Joma Varaždinski polumaraton. Ova sportska manifestacija od svog se početka organizira uz obljetnicu oslobođenja grada Varaždina 22. rujna 1991.

Održan 26. Joma Varaždinski polumaraton

Pobjednici polumaratona su Ivan Dračar iz AK Agram Zagreb (1:11:30) i Tea Faber iz AK Dubrovnik (1:25:21). Poslije njih u cilj su ušli Andrej Hladnik (AK Varaždin – 1:13:14) i Kristijan Rubinić (AK Sljeme Zagreb – 1:13:17) odnosno Silvia Šimunović (AK Sljeme Zagreb – 1:25:46) i Jasmina Ilijaš (TK Marathon 95 Varaždin – 1:29:35). Polumaratonsku je utrku završilo 219 trkačica i trkača.

U utrci na 5 kilometara najbrži su bili Antonio Kleković iz AK Zabok (15:48) i Simona Jambrošić iz AK Varaždin (17:25). Ove godine u tu su se utrku uključili i vatrogasci pa je i Varaždin dobio svoju prvu vatrogasnu utrku, koje su sve popularnije. Pobjednici vatrogasne utrke su Dinko Solić iz DVD-a Varaždin (16:53) i Valentina Vadlja iz DVD-a Mala Subotica (20:49). Na 5 kilometara ukupno je nastupilo 234 trkačica i trkača.

Na Varaždinskom polumaratonu redovno se održavaju i utrke djece, a ove ih je godine na 500 metara za mlađu i na 1000 metara za stariju djecu sudjelovalo ukupno 54.

Organizatori iz TK Marathon 95 iznimno su zadovoljni još jednim uspješnim izdanjem popularne varaždinske utrke, koja iz godine u godinu privlači velik broj zaljubljenika u trčanje. Atraktivna staza koja triput prolazi povijesnim užim centrom Varaždina i ove je godine, unatoč posebnim okolnostima i bez trkača iz drugih zemalja, ipak privukla respektabilan broj trkačica i trkača.

Glavni pokrovitelj Varaždinskog polumaratona je Grad Varaždin, a organizaciju podupiru i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Policijska uprava varaždinska i Varaždinska županija. Medalje najbržima u polumratonskoj i utrci na 5 kilometara uručio je predsjednik Gradskog vijeća Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan, a najbržima u utrkama djece zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.

Start Varaždinskog polumaratona pucnjem iz topa označila je Varaždinska građanska garda koja ove godine slavili 270. obljetnicu osnutka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video