Vijesti / Sport

VRATILI SE GLEDATELJI

PORAZ Osječani odnijeli puni plijen: Mala neopreznost i Toplakove trupe ostale su bez bodova

PORAZ Osječani odnijeli puni plijen: Mala neopreznost i Toplakove trupe ostale su bez bodova
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Domaća publika podržala je varaždinskog prvoligaša nakon dugo vremena s tribina stadiona Varteksa, ali gosti iz Osijeka ipak su uzeli sva tri boda (0:1).

Samir Toplak nije svoju 250. utakmicu na klupi u 1. HNL uspio okruniti pobjedom. Nenad Bjelica ipak odlazi iz Varaždina s punim plijenom koji mu je donio gol Mihaela Žapera (0:1).  

Gledatelji su jedva dočekali mogućnost povratka na tribine stadiona u Zagrebačkoj 94, ali njihovi ljubimci nisu uspjeli osvojiti ni bod. Od samog starta su gosti krenuli po ispiranje gorkog okusa ispadanja iz Europe. Imali su veliku priliku već u 6. minuti kad je Petar Bočkaj s 10-ak metara od gola nakon odbijanca u šesnaestercu opalio pokraj gola.

Vezana vijest:

Varaždin - Osijek BJELICA MU ČESTITAO DOJMOVI Toplak zadovoljan u porazu: 'Najviše me muči gol iz prekida, ali nema veze. I dalje vozimo u crvenom'

No, deset minuta kasnije stiglu su do vodstva. Nakon kornera je Zelenika malo zaplivao nakon sudara s Uratom, a to je iskoristio Mihael Žaper koji se naklonio za vodstvo Osječana. Probudili su se Varaždinci polovicom prvog dijela, ali nisu bili opasni po gol Ivice Ivušića.

Tada je ‘ručnu povukao’ Osijek i kao da su odmarali do poluvremena, ali ni domaći nisu uspjeli napraviti ništa te je publika počela skandirati nakon što je Samir Toplak s klupe digao veterana Leona Benka. Imao je što za reći trener domaćih na odmoru, a odmah je u igru umjesto Kolarića ubacio Posavca.

U 52. minuti u dobroj je prilici bio upravo svježi Posavec, ali njegov volej na kraju nije bio previše opasan. Zaprijetio je kasnije i Urata iz slobodnog udarca – bilo je to precizno, ali ne i dovoljno jako da prevari Ivicu Ivušića.

Ušao je nakon toga Benko, pokušali su Varaždinci do gola, ali bilo je to teško. U 83. minuti izgledalo je da je sve gotovo kad je Kleinheisler probio Olivera Zeleniku, ali nakon reakcije pomoćnog suca označeno je zaleđe.

Probao je Toplak s Petkovićem u posljednjih 10 minuta, ali nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Varaždinci. Tako sva tri boda odlaze iz Varaždina, a sljedeći susret Varaždinci igraju u gostima kod Hajduka.

Varaždin – Osijek 0:1 (0:1)
15’ Žaper (0:1)
Gledatelja: 1437
Suci: Ivan Bebek (Rijeka) - Jerko Crnčić (Vrbovec), Bojan Zobenica (Velika Gorica)
Žuti kartoni: Varaždin – Obregon (12.)
                         Osijek – Majstorović (45’+1’), Jugović (52’)

Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika - Memija, Stolnik (c), Pellumbi, Urata – Senić, Đurasek – Mehdikhani (61. Delić), Kolarić (46. Posavec), Drožđek (81. Petković) – Obregon (61. Benko)

Osijek (4-2-3-1)

Ivušić – Silva, Škorić (c), Majstorović, Jurčevič (79. Talys) – Jugović (74. Kleinheisler), Žaper – Mierez, Pilj, Bočkaj (67. Ndockyt) - Erceg

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video