Vijesti / Sport

'Ludbreg 2020.

Rujan i listopad u Ludbregu u znaku trčanja, počinje kros liga

Rujan i listopad u Ludbregu u znaku trčanja, počinje kros liga
Ilustracija

Kros liga 'Ludbreg 2020.' zamišljena je kao jednostavna trening liga u trčanju namijenjena svim rekreativcima i trkačima, a sastoji se od 6 kola.

Rujan i listopad u Ludbregu će biti u znaku trčanja. Naime, na Otoku mladosti započinje kros liga 'Ludbreg 2020.' u organizaciji Športskog rekreativnog društva BSV Ludbreg.

Kros liga 'Ludbreg 2020.' zamišljena je kao jednostavna trening liga u trčanju namijenjena svim rekreativcima i trkačima, a sastoji se od 6 kola. Trening liga počinje 23. rujna, a održava se sve do 28. listopada 2020.

- Staza je pretežito ravna dužine 5,4 km, a teren se izmjenjuje - asfalt, zemlja, makadam. Start i cilj nalaze se na Otoku Mladosti u Ludbregu. Plaćanjem startnine koja iznosi 50 kuna sudionici stječu pravo sudjelovanja na svih 6 utrka (kola) ili pak plaćaju 10 kn zasebno po kolu. Prijave i podjela brojeva održavat će se 15 minuta prije starta utrke uz održavanje razmaka - stoji u priopćenju.

Prvoplasirani u svakom kolu osvaja 100 bodova, drugi 95, treći 92, četvrti 90, peti 89, svako sljedeće mjesto po jedan bod manje. Natječe se u dvije kategorije seniorke/seniori i veteranke/veterani 1/veterani 2. Bodovna lista izrađuje se posebno za žene i posebno za muškarce. Za ukupni plasman pojedinog sudionika računa se 5 kola s najviše osvojenih bodova.

- Medalje smo pripremili za troje prvoplasiranih u svim kategorijama prema bodovnoj listi, a pehare za troje najboljih u ukupnom poretku u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za sudjelovanje u podjeli medalja i pehara potrebno je nastupiti u najmanje 4 kola. Obavezan je nastup sa startnim brojem koji se dobije prilikom prvog nastupa i koristi se u svim sljedećim utrkama i sezonama - kažu organizatori te dodaju kako svi sudionici u kros ligi sudjeluju na vlastitu odgovornost.

- S obzirom na trenutnu situaciju s Covidom-19, molimo vas da budete odgovorni prema sebi i drugima - poručuju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!