Vijesti / Sport

KOKA PROTIV UMAGA

NOVA SEZONA Trener Canjuga bez dvije najbolje igračice kreće u sezonu: 'Individualkama moramo odgovoriti kao ekipa'

NOVA SEZONA Trener Canjuga bez dvije najbolje igračice kreće u sezonu: 'Individualkama moramo odgovoriti kao ekipa'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Nakon pauze od natjecateljskih utakmica koja je trajala šest mjeseci, rukometašice Koke vraćaju se prvoligaškim izazovima. Ulazak u novu sezonu najavio nam je trener, Vladimir Canjuga.

Duga pauza i pripreme su polako došle kraju, a vrijeme je da Kokice krenu u novu sezonu 1. HRLŽ. Na čelu s Vladimirom Canjugom kreću u nove izazove, ali bez svoje dvije najbolje igračice moraju put Umaga.

- Ines Domjan i Ivana Dežić definitivno ne mogu igrati dva do tri tjedna, a bile su pozvane u reprezentaciju. Koka već dugo nije imala na službenim natjecanjima dvije predstavnice, ali ne mogu ići zbog ozljede. Hoće li biti pozvane na daljnja okupljanja, ovisi o rehabilitaciji, a imale su veliku priliku - započeo je trener Koke.

Rukometašice Koke u ožujku su odigrale zadnju ligašku utakmicu, a nakon toga je uslijedila pauza jer nisu znale kad će se uopće vratiti na parket. Ipak, što u dvorani, što u teretani su hvatale formu i u kolovozu odigrale prvu pripremnu utakmicu protiv Podravke i izgubile 36-28.

Nakon toga krenule su u ritam prijateljskih utakmica i u devet utakmica slavile šest puta, a gubile u tri navrata. Međutim, na drugoj utakmici protiv Lokomotive, ozlijedile su se dvije glavne igračice kluba.

- Ines i Ivana su nam 60 posto napada. Dežić je najopasnija kao vanjska šuterica tako da nam je to strašan hendikep napadački dok smo u obrani pokriveni i neće se toliko osjetiti hendikep, ali strašno će se osjetiti što u tom segmentu neće biti Ines Domjan koja je 'stup obrane' i najbolja obrambena igračica u klubu. Uz iskusnu Suzanu Furjan, puno bi nam pomogla u jednoj 5-1 obrani koju ćemo morati igrati protiv jako dobrih individualki - jasan je Canjuga.

U posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Osječanki slavile su s 25-24 te okusile kako je igrati bez Ines i Ivane.

- Protiv Osijeka bez njih dvije smo odigrali izvanrednu obranu, polukontra, kontra i brzi centar te je to jedino rješenje u koje se pouzdajemo jer moramo biti svjesni da nakon odlaska Blažek više nemamo tako jako lijevo krilo. Desno krilo je iskusna Tea Jalušić, a imamo mnogo mladih i neiskusnih igračica izvana. Tu je mlada reprezentativka Nera Kuzminski, vidjet ćemo kako će se prilagoditi.

Bilo je dolazaka i odlazaka, a kao i dosad, s par iskusnijih će se pokušati profilirati mlade igračice koje će upravo u prvoj utakmici protiv Umaga imati pred sobom velik izazov, ali i veliku priliku za dokazivanje.

- Dao Bog da Katarina Mrazović ima dobar šuterski dan. Skoncentrirani smo samo na obranu i onda zabiti što više 'lakih golova'. Domaća ekipa ima Vidak koja je igrala vani, Lisjak je na popisu reprezentacije. Imaju desno krilo Miočinović i lijevo Plahinek i juniorsku reprezentativku Barišić, otprije je tu jaka šuterica Jajčević. Zaista imaju snažna imena na papiru, odradile su jak prijelazni rok. - objašnjava Canjuga pa nastavlja:

- Po imenima je trenutno treća ekipa iza Podravke i Lokomotive, ali imena ne čine ekipu. Vjerujem da smo uigranija ekipa gledajući njihove rezultate jer to su individualke koje prosipaju dosta šuteva. A mi na individualnost moramo odgovoriti ekipom, bit će teško, ali idemo se boriti. Mlada smo i neiskusna ekipa, ali moramo biti borbeni i pokazati da smo baš to - ekipa.

Na golu je momčad pojačala Gabrijela Bešen koja je stigla iz poljskog MKS Perle Lublina, gdje je igrala i Ligu prvakinja, a u Poljskoj je provela više od tri godine.

- Gabrijela Bešen nije branila 8 mjeseci, dijelit će minutažu ona i Sara Šopar koja je sitna, ali u dobroj formi. Na golmanskoj poziciji najbolji jer jedna od njih dvije bude uvijek natprosječna.

Nova sezona počinje, a želja je, kao i dosad, biti najbolji iza Podravke i Lokomotive.

- Gledajući sve ostale rostere, Osijek je isto sigurno po imenima ekipa za 3. ili 4. mjesto. Tu ostaje Bjelovar s kojim se borimo za treće mjesto već neko vrijeme. Očekujem borbu za pozicije od trećeg do sedmog mjesta, a koliko će tko imati sreće s povredama ovisi o plasmanu - zaključio je trener Koke.

Utakmica 1. kola 1. HRLŽ između Umaga i Koke na rasporedu je u subotu, 26. rujna, s početkom u 19 sati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video