Vijesti / Sport

PUT U SPLIT

SLIJEDI HAJDUK Desetkovani Varaždin odlazi na Poljud: 'Obrana mi je na aparatima, moramo potencirati njihov umor'

SLIJEDI HAJDUK Desetkovani Varaždin odlazi na Poljud: 'Obrana mi je na aparatima, moramo potencirati njihov umor'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Toplakove trupe kreću u potragu za novim prvoligaškim bodovima na gostujućem terenu u Splitu. Glasna Torcida zasigurno će bodriti svoj Hajduk protiv Varaždina čiji su redovi prožeti izostancima, a svjestan je toga i trener Samir Toplak koji će opet pokušati pronaći dobitnu kombinaciju za Poljud.

Nakon poraza na domaćem terenu protiv Osijeka (0-1), nogometaši Varaždina kreću u nove ligaške izazove. Na redu je utakmica s Hajdukom na Poljudu, a u posljednjem susretu u Splitu izabranici Samira Toplaka imali su već tri gola prednosti na poluvremenu, dok su na kraju slavili s 3-2 (3-0).

- Novo prvenstvo, nova utakmica, ali ugodno je imati iza sebe onakav rezultat s Poljuda, a to znači da bi igrači trebali vjerovati da se to može i trebamo vjerovati da možemo ponoviti to - započeo je kneginečki stručnjak pa nastavio o nadolazećoj utakmici:

- Oni su sigurno iscrpljeni i potrošeni nakon Galatasaraya, ali kao što sam rekao i prije Osijeka, ako mi to ne potenciramo, ako se mi ne nametnemo u određenim dijelovima utakmice, onda taj umor neće doći na vidjelo. Želim da budemo hrabriji nego protiv Osijeka i točniji u dodavanjima, iznošenju lopte i da budemo opasni. Jer ako to nećemo biti, oni će nas stisnuti još uz pomoć gledatelja koji će biti prisutni, imat ćemo problema.

A problema je ionako već dovoljno. Nekoliko odlazaka prorijedilo je redove varaždinskog prvoligaša, a novi igrači tek se trebaju prilagoditi. Obrambeni dio je posebno problematičan.

- Imamo puno, puno problema s ozljedama. Ozljedama smo skroz prorijeđeni, pa obrambena linija mi je 'na aparatima'. Umjesto osam igrača imam jedva četiri s tim da je Urata još upitan. I rezervni golman Kovačić se ozlijedio pa smo i tu 'tanki, ako se Zelenom nešto dogodi. Baš nas prati peh - sve ono što nas prije nije pratilo u vrijeme korona krize sad je došlo na naplatu i u dva tjedna smo ostali bez tri stopera - bez Rodina, Novoseleca i Grgeca koji je dugoročno aut - objašnjava Toplak i dodaje:

- Moramo brzo reagirati i nemam na treningu mogućnost uigravanja kad uopće nemam drugu ekipu. U velikim smo problemima i jedva čekam reprezentativnu pauzu da se uspijemo ekipirati. 

Hajduk u četiri utakmice ima sedam bodova, kao i Varaždin, te je za očekivati da će splitska momčad pred domaćom publikom biti posebno motivirana.

- Očekujem furiozan Hajduk na početku utakmice uz pomoć publike da nas čim prije slome. Moramo biti stabilni, precizni u dodavanju nakon oduzete lopte i to je ono gdje ti Hajduk možeš smiriti - da ih napadaš i to ne bez lopte, nego kad imaš loptu, da su se oni prisiljeni vraćati. Jer ako oni cijelo vrijeme budu na našoj polovici, onda će nas slomiti - zaključio je strateg Varaždina.

Utakmica 6. kola 1. HNL između Hajduka i Varaždina na rasporedu je u nedjelju, 27. rujna, s početkom u 19 sati i 5 minuta na stadionu Poljud.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video