Vijesti / Sport

TOPLAK JASAN

STIŽE DINAMO Prvak nakon ulaska u EL stiže u Varaždin: 'Volio bih da utakmicu odvedemo u neizvjesne vode'

STIŽE DINAMO Prvak nakon ulaska u EL stiže u Varaždin: 'Volio bih da utakmicu odvedemo u neizvjesne vode'
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

Nakon poraza na Poljudu (2:0) na stadion Varteksa stiže aktualni hrvatski prvak Dinamo. Toplak će imati problema u obrani nakon što je zbog isljučenja otpao i Pellumbi, ali vjeruje da može izvući najbolje iz momčadi.

Uvijek govorim da je protiv Dinama i najlakša i najteža utakmica. Najteža s obzirom na kvalitetu protivnika, a najlakša s obzirom na to da bi u toj utakmici motiv trebao biti na maksimalnom nivou. Igrači bi trebali biti opušteni da daju sve od sebe protiv najbolje momčadi u Hrvatskoj, a to od njih i očekujem, kao u fazi obrane, tako i napada, započeo je trener Varaždina Samir Toplak u najavi nedjeljnog susreta.

Varaždinski je prvoligaš od Hajduka na Poljudu glatko izgubio (2:0), a sad idu na noge Dinamu. Nezahvalan je to raspored, ali moraju se nositi s tim.

- U zadnje dvije utakmice nismo bili na nivou na kojem bi ja želio biti, ovaj tjedan smo puno radili da budemo bolji jer igramo na svojem terenu pred gledateljima. Očekujem da pokažemo zube u određenim dijelovima utakmice, da namučimo Dinamo i da si napravimo jedan zalog za budućnost - jasan je kneginečki stručnjak.

Varaždin nakon odlaska Rodina i ozljede Novoseleca te Grgeca ima dosta problema u zadnjem redu, a sad je zbog crvenog kartona otpao i Pellumbi.

- Najveći problem nam je zadnji red. Ono što nas je krasilo prošlo prvenstvo - stabilna obrana, znalo se napamet četiri igrača koja su bila na visokom nivou, a sad tu imamo problema. I vidi se u određenim dijelovima utakmice da nismo igrani jer praktički svaki susret imamo novog igrača u obrani. Radimo na stabilizaciji toga, stigao je mali Milić iz Dinama koji se još mora spremiti. 

Nakon ove utakmice slijedi reprezentativna pauza do 17. listopada i prilika za konsolidiranje redova.

- Želio bih da nakon pauze budemo malo standardniji, da mogu uigrati obranu i da sve to ukalupimo. Teško mi je uopće prognozirati rezultat jer prije svega razmišljam da budemo pravi na terenu. Moramo Dinamo prisiliti da se brani u određenim trenutcima utakmice, da ju odvedemo u jedne neizvjesne vode, a onda ćemo vidjeti na koju će se stranu prelomiti - zaključio je Toplak.

Utakmica 7. kola 1. HNL između Varaždina i Dinama na rasporedu je u nedjelju, 4. listopada, s početkom u 17 sati na stadionu Varteksa u Varaždinu. Gledatelji će moći prisustvovati sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, a ulaznice još uvijek možete kupiti na stadionu.

Cijena ulaznica biti će 60 kn za tribinu Zapad Sredina dok će sve ostale biti po jedinstvenoj cijeni od 40 kn.

Svaka ulaznica će kao i do sada biti personalizirana, jedna osoba uz predočenje vlastite osobne iskaznice moći će kupiti do 4 ulaznice uz navođenje imena, prezimena te OIB podatka za svaku ulaznicu. Po jednoj kupnji biti će obavezno predati i kontakt broj telefona u slučaju epidemioloških potreba.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video