Vijesti / Sport

PODRAVCI NA VARAŽDINCE

LOKALNI DERBI Varteks protiv Podravine u Međimurju: 'Bumbari su favoriti, ali idemo nastaviti pozitivni niz'

LOKALNI DERBI Varteks protiv Podravine u Međimurju: 'Bumbari su favoriti, ali idemo nastaviti pozitivni niz'
eMeđimurje/Varaždinski.hr

Neobična situacija čeka nas u lokalnom derbiju 3. HNL Sjever. Nogometaši Varteksa ugostit će ludbrešku Podravinu na terenu Poleta iz Sv. Martina na Muri, a utakmicu su nam prokomentirali treneri iz oba tabora - Želimir Orehovec iz Varteksa te Mario Kovačević iz Podravine.

Nakon što je otišao iz Poleta, miljenik varaždinske publike Mario Kovačević odmah je pronašao angažman u ludbreškoj Podravini s kojom je u premijernoj utakmici pobijedio Rudar iz Murskog Središća 2:1 (1:0). A sad ga čeka ogled protiv varaždinskog Varteksa koji će igrati upravo u Sv. Martinu na Muri jer 'Bumbari' još ne smiju koristiti Slobodu kao domaći teren.

- To su mladi igrači, to je bila moja prva generacija u Varaždinu 2000. i 2001. godište. Protiv Rudara je čak sedam igrača bilo spomenutih godišta Karlo Sambolec je igrač koji nam daje sigurnost više, dvojica Siniša su rutineri, Edi je već dugogodišnji golman tako da je to spoj mladosti i iskustva - govori nam Kovačević pa se osvrće na nadolazeći susret: 

- Drago mi je da idem tamo, bile su to prelijepe dvije godine. Susjedi smo na tablici, vidio sam da je Podravina i prije mog dolaska imala dobrih rezultata. Oni su favoriti, imaju neke igrače s većim prvoligaškim iskustvom, ali mi se sigurno nećemo predati već idemo po nastavak pozitivnog niza.

Varteks se ovaj prijelazni rok pojačao nekadašnjim uzdanicama bivšeg varaždinskog prvoligaša poput Ivana Režića (39) i Josipa Golubara (34).

- Uprava je procijenila da ti stariji igrači mogu pomoći, Golubar je mogao i više napraviti da mu se nije to sve izdogađalo s ozljedom i dodatnim problemima, ali Varteksu može mnogo pomoći. I dalje daje sve od sebe, ali to je kvaliteta više za Varteks - završava trener Podravine.

A jako ga dobro poznaje i prekaljeni stručnjak na klupi Varteksa, Želimir Orehovec. Njegovi su izabranici trenutno na 6. mjestu 3. HNL Sjever, dok je Podravina na 5. mjestu. 

- - Na tri boda smo praktički od drugog do predzadnjeg mjesta. Velika je gužva na ljestvici, jedino je Mladost odvojena na vrhu te Podravac iz Virja na dnu. Nije hendikep to što igramo u Svetom Martinu na Muri. Nadam se da će svi ostali igrači biti zdravi, osim Solomuna koji je zbog ozljede fibule ispao iz kombinacija za nadolazeće utakmice. Bitna je motivacija igrača i nastavak pozitivnog niza u kojem prikupljamo bodove. Onda nakon toga možemo pričati o našem cilju da budemo unutar prvih šest ekipa 3.HNL. Smatram da imamo tu kvalitetu - objasnio je popularni 'Oreh' pa se osvrnuo na Kovačevića i njegovu momčad:

- Kovačević je novi trener Podravine, vrlo dobro poznajem njega i momčad iz Ludbrega. To je ekipa koja ima najviše neriješenih rezultata, sad su zadnje kolo ostvarili pobjedu. Jako su čvrsti u zadnjoj liniji, imaju 4-5 igrača iz Varaždina koji su na posudbi i teško gube utakmice. Mi trebamo biti na visokoj razini jer je pred nama težak zadatak - poručio je trener Varteksa.

Utakmica osmog kola 3. HNL Sjever između Varteksa i Podravine na rasporedu je u subotu, 10. listopada, s početkom u 15 sati na terenu Poleta u Sv. Martinu na Muri.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!