Vijesti / Sport

PROLAZ U OSMINU FINALA

KUP Obregon i Drožđek na stadionu Varteksa srušili Cibaliju za novi susret Varaždina i Rijeke

KUP Obregon i Drožđek na stadionu Varteksa srušili Cibaliju za novi susret Varaždina i Rijeke
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Nogometaši Varaždina uspješno su svladali prepreku u 1/16 finala Hrvatskog kupa. Bili su bolji od drugoligaša Cibalije s 2:0 (0:0) te izborili osminu finala i ponovni susret s Rijekom.

Izabranici Samira Toplaka su na domaćem terenu pobijedili Cibaliju (2:0) golovima Jorgea Obregona i Domagoja Drožđeka. U malo izmiješanom sastavu je varaždinski prvoligaš stigao do pobjede u reprezentativnoj stanci.

Kneginečki stručnjak dao je priliku mladom golmanu Luki Šteki te Hajdukovom dvojcu koji je uglavnom ulazio s klupe, Dini Skorupu i Ivanu Deliću. U prvom su poluvremenu mreže mirovale, dok su u nastavku domaći ipak uspjeli probiti gostujućeg golmana. 

Prvo je to napravio Jorge Obregon u 65. minuti snažnim udarcem pod prečku s petnaestak metara od gola, a posao je dovršio Domagoj Drožđek u 81. minuti kad je s dvadesetak metara svojevrsnim lobom matirao gostujućeg golmana Slukića za konačnih 2:0. 

Već ovog vikenda Varaždince očekuje gostovanje kod Rijeke, a upravo će s njima Varaždinci igrati i u osmini finala Kupa. Podsjetimo, prošle dvije godine su na stadionu Varteksa uspješniji bili Riječani i to u dva navrata sa 1:2.

Utakmica 8. kola 1. HNL između Rijeke i Varaždina na rasporedu je u subotu, 17. listopada, s početkom u 17 sati na stadionu Rujevica, a osmina finala Kupa trebala bi se igrati u srijedu, 16. prosinca na stadionu Varteksa protiv istog protivnika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video