Vijesti / Sport

GOSTOVANJE NA RUJEVICI

NASTAVAK HNL-A Toplak prije odlaska u Rijeku: Nisu kao prije tri, četiri godine, ali su jako dobri. Sve ovisi o nama

NASTAVAK HNL-A Toplak prije odlaska u Rijeku: Nisu kao prije tri, četiri godine, ali su jako dobri. Sve ovisi o nama
Milan Sabic/PIXSELL

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke, varaždinski se prvoligaš vraća izazovima u HNL-u. Gostuju kod Rijeke protiv koje je skor izrazito negativan, ali 'tradicije su tu da se krše', ističe trener Samir Toplak.

Rijeka je momčad koja je natjecateljski jako dobra, izuzetno tvrda u zadnje vrijeme, teško prima golove, teško joj se stvaraju prilike. Vrlo su strpljivi i konkretni u fazi napada te imaju jako visok postotak realizacije. Ne stvaraju puno prilika, ali imaju te automatizme u igri koje su dobro istrenirali i ako nisi 100% koncentriran te nismo na nivou koji smo sad pripremili u taktičkom smislu, onda ćemo imati probleme, započeo je Samir Toplak prije odlaska nogometaša Varaždina na gostovanje u Rijeku.

Tamo će varaždinski prvoligaš u 8. kolu 1. HNL igrati protiv istoimenog domaćina na Rujevici, a Varaždin u sedam natjecateljskih utakmica protiv Riječana još nikad nije slavio. Tek su jednom došli do boda, i to na domaćem terenu (0-0).

- Govorili su mi i za Pulu da Varaždin dobro ne prolazi tamo, ali ja te statistike i prošla vremena ignoriram, ne vraćam se na to. Imamo novi vjetar u leđa, reći ćemo da sam ja 'novi trener' i sigurno da prijašnju utakmice nemaju veze s ovim. Pripremio sam ekipu za ovu utakmicu, ovaj je susret najbitniji i bitno je da smo pravi. Tradicije su tu da se ruše, pokazali smo to u Puli. Mislim da imamo šanse, ali stvarno moramo biti izuzeto koncentrirani, moramo biti u njihovim automatizmima na pravom mjestu i ne smijemo kalkulirati - jasan je trener Varaždina.

Izabranici Simona Rožmana plasirali su se u Europsku ligu, iako im je momčad doživjela dosta promjena. Protiv Varaždina će vjerojatno braniti Ivan Nevistić koji je još uvijek u jako dobrom sjećanju simpatizera varaždinskog prvoligaša. 

- Imali su dosta promjena, ali gledajte - kao trener, očekivao sam da neće biti na tom nivou s tim mlađim igračima koje su stavili 'u vatru', ali oni drže jedan dobar kontinuitet, uvijek su u vrhu hrvatskog nogometa i uvijek odrade dobre transfere te su jedan stabilan klub. Hoće li neke godine biti drugi, treći ili četvrti je manje bitno, bitno je da imaju kontinuitet - objasnio je kneginečki stručnjak pa zaključio o Rijeci:

- Sigurno da to više nije ona Rijeka od prije tri, četiri godine koja je mljela sve protivnike. Ali opet sve ovisi o nama, ako im daju da se razmašu, onda ćemo imati problema.

Što se tiče ozljeda i novopridošli igrača, situacija je jasna.

- U biti smo svi spremni. Naravno, osim Novoselca koji je out već duže, a ostali su na dispoziciji. Milić se vratio i nije na 100% nivou, Đurasek se vratio zdrav iz reprezentacije te je glavnina igrača zdrava - govori 'Mirza' i objašnjava situaciju s novopridošlim napadačem iz BiH.

- Damir Peco još nije registriran, pričekat ćemo još dan-dva da se papiri riješe. Ali on još tako i tako nije spreman jer je trenirao individualno pa nećemo s njime žuriti.

Utakmica osmog kola 1. HNL između Rijeke i Varaždina na rasporedu je u subotu, 17. listopada, s početkom u 17.05 sati na stadionu Rujevica.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!