Vijesti / Sport

pogodak iz penala

TREĆA HNL Minimalan poraz Bumbara na gostovanju kod Bjelovara

TREĆA HNL Minimalan poraz Bumbara na gostovanju kod Bjelovara
NK Varteks

Kazneni udarac za domaćine pretvoren je u jedini pogodak na utakmici.

Varteks je danas u sklopu devetog kola 3.HNL Sjever gostovao kod NK Bjelovara na njihovom Gradskom stadionu. Domaćini su pobijedili s 1:0 pogotkom Tomislava Pleića iz kaznenog udarca u 41. minuti. 

Za Bumbare utakmicu su počeli Ante Pozder, Ivan Režić, Lovro Vitković, Borna Radić, Karlo Malenović, Dorian Smetiško Zagorščak, Daniel Vuković, Fran Kukec (k), Josip Golubar, Borna Keča i Tihomir Šoštarić.

Na klupi su bili Dino Vitković, Dominik Masten, Sebastijan Dvanajščak, Lovro Težački, Romano Nježić, Dominik Matučec i Robert Pakšec.

Prva prilika bilježi se tek u 16. minuti kada mladi Keča puca preko gola nakon dodavanja sa strane od Zagorščaka. Nekoliko minuta kasnije, Pozder ima lagani trening i slab udarac protivnika lako kroti.

U 30. minuti kombiniraju Keča, Šoštarić i Golubar. Akciju završava Golubar dobrim udarcem, ali golman Bjelovara Gujić brani udarac iz donjeg lijevog kuta. Šoštarić pokušava u 34. minuti ponovno jakim udarcem, ali on prolazi malo pokraj gola.

Iako je prvo poluvrijeme Varteks kontrolirao utakmicu i imao više izglednih prilika, domaćini su sretno i spretno realizirali jedanaesterac u 41. minuti nakon što je Pozder srušio protivničkog napadača. Poluvrijeme je tako završilo minimalnom prednošću Bjelovara.

Drugo poluvrijeme počinje s dvije sjajne obrane Pozdera koji spašava Varteks. U 53. minuti preko Šoštarića uzvraćaju Bumbari. Odličan šut još bolje brani vratar Bjelovara. Još dvije prilike za domaćine događaju se u razdoblju od 70. do 75. minute. Prvo njihov udarac odlazi malo pokraj gola, dok nekoliko minuta kasnije pogađaju stativu.

Varteks ima priliku za izravnati rezultat u 80. minuti, ali vratar domaćina s gol crte grabi loptu i spašava Bjelovarčane, dok do kraja utakmice za Bumbare pokušavaju još Vuković i Golubar, ali obra puta uspješniji je golman domaćina.

Tako je drugi dio donio nešto izjednačeniju igru, a na kraju se za vratara obje momčadi može reći da su bili najbolji pojedinci susreta. Varteks je s četvrtim porazom u prvenstvu ostao na 13 bodova.

U sljedećem kolu koje se igra u subotu, 24. listopada, Varteks je domaćin Poletu iz Svetog Martina na Muri.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!