Vijesti / Sport

NASTAVAK 'TRADICIJE'

PORAZ Rijeka opet uzela puni plijen: Varaždin poveo krasnim golom Obregona, ali nije izdržao na Rujevici

PORAZ Rijeka opet uzela puni plijen: Varaždin poveo krasnim golom Obregona, ali nije izdržao na Rujevici
Goran Kovacic/PIXSELL

I u trećem ligaškom odlasku na Rujevicu Varaždinci su ostali bez bodova. Iako su rano poveli, nisu uspjeli izdržati s vodstvom ni do kraja poluvremena te se do kraja utakmice rezultat nije mijenjao (2:1).

Početak je bio obećavajuć, opet je zabljesnuo Jorge Obregon, ali valja priznati da su Riječani pokazali karakter. Nakon vodstva su izabranici Samira Toplaka te su u 20 minuta primili dva gola, a u nastavku nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti golu bivšeg suigrača Ivana Nevistića te su Riječani na kraju uspjeli zadržati vodstvo i slaviti 2:1 (2:1)

Varaždinci su prvi krenuli s centra, a umalo su dobili gol u prvoj minuti. Sam je ispred Zelenike izbio Stefan Lončar i lijevom nogom pucao, ali odlično je reagirao golman Varaždina. Primirili su se tad malo gostujući nogometaši, a u desetoj minuti su Riječani imali – sudar.

Escoval i Galović su krenuli na jednu loptu i sudarili se glavama, ali nakon intervencije medicinske službe su obojica nastavila s igrom. Ubrzo su uslijedila dva žuta kartona, prvo je bivši igrač Varaždina Danijel Štefulj bio neoprezan, a četiri minute kasnije je Benko uklizio prema Kulenoviću koji je više potencirao prekršaj nego ga je stvarno bilo, a veteran iz Sračinca dobio je žuti karton.

U 16. minuti uslijedilo je iznenađenje. Lijepo je Obregon primio loptu s lijeve strane u šesnaestercu, ‘lažnjakom’ prevario Štefulja i krasno lijevom pogodio kroz ‘šumu nogu’ te smjestio loptu iza leđa bivšeg suigrača – Ivana Nevistića.

Ali nije se dugo čekalo na odgovor Rijeke. Već u 20. minuti po loptu je u mrežu morao Oliver Zelenika. Nakon kornera s desne strane zaboravljen je na prvoj stativi bi Sandro Kulenović koji je glavom prenio loptu do druge stative. Tamo su bila dva igrača Rijeke, ali ispred njih je loptu u vlastitu mrežu poslao kapetan gostiju Marko Stolnik.

Pokušao je najbolje Marko, ali i da ju on nije poslao u gol, jedan od dvojice Riječana bi to učinio. Hrabrio je nakon toga Zelenika svoje suigrače koji nisu pali, ali su prvi opet zaprijetili Riječani. U 31. minuti je sam u šesnaestercu ostao Pavičić, ali je htio zakucati loptu u gol pa ju je poslao daleko od spomenutog.

Ipak, nova greška ih je koštala novog gola. Odlično je s lijeve strane ubacio Danijel Štefulj, a Stefan Milić i Itsuki Urata zakasnili su ispratiti Sandra Kulenovića koji je odlično utrčao i zabio za preokret na Rujevici. Zastali su malo na varaždinskoj klupi pred sam kraj poluvremena kad se za koljeno uhvatio Marko Stolnik, nije to izgledalo obećavajuće, ali kapetan Varaždina je ipak ustao i nastavio s igrom te nedugo nakon toga dobio treći akumulirani žuti karton zbog čega ga nema u sljedećem kolu.

Na odmor se otišlo s 2:1 za Riječane. Samir Toplak je odmah ubacio Posavca u igru umjesto Mehdikhanija. U 50. minuti je sudac Pajač išao pregledati VAR snimku nakon jednog pada Obregona u šesnaestercu. Povukao ga je malo Galešić, ali nakon par promjena kuta gledanja sudac je odlučio da nema penala.

Nakon toga su zaprijetili Riječani. Izborio se za mjesto Galešić nakon kornera i dobro pucao glavom, ali još je bolje to obranio Zelenika na golu gostiju. Svjevrsno primirje vladalo je do 79. minute kad je Obregon lijepo uposlio Posavca koji je došao ispred Nevistića i poslao loptu pokraj gola. Samo se za glavu uhvatio Toplak jer je prilika došla par sekundi nakon što je napravio dvostruku zamjenu.

Imali su veliku priliku i Riječani nekoliko minuta kasnije nakon ubačaja Tomečaka, ali čerin je glavom poslao loptu pokraj stative. Četvrti je sudac pokazao pet minuta nadoknade, sve je u napad poslao kneginečki stručnjak, ali mreža Ivana Nevistića ostala je netaknuta u nastavku.

Tako je Rijeka u petom ligaškom ogledu protiv Varaždina došla do četvrte pobjede, a Varaždinci će na kršenje 'tradicije' morati još malo pričekati.

HNK Rijeka – NK Varaždin 2:1 (2:1)
16’ Obregon (0:1), 20’ Stolnik ag (1:1), 36’ Kulenović (2:1)
Suci: Pajač Igor (Zelina) – Crnčić Jerko (Vrbovec), Marić Anto (Zagreb) – VAR: Strukan Duje (Split)
Žuti kartoni: Rijeka – Štefulj (12’), Lepinjica (90'+2')
                  Varaždin – Benko (14’), Stolnik (45’+2’), Urata (71’), Obregon (90'), Kolarić (90'+5')
Crveni kartoni: /

HNK Rijeka (3-5-2)

Nevistić – Escoval, Galović, Galešić – Tomečak, Pavičić (66. Yateke), Čerin, Lončar (77. Lepinjica), Štefulj – Kulenović (77. Menalo), Andrijašević (c)

NK Varaždin (4-4-2)

Zelenika – Memija (85. Elezi), Stolnik (c), Milić, Urata (90. Delić) – Mehdikhani (46. Posavec), Senić (78. Petković), Đurasek, Drožđek (78. Kolarić) – Obregon , Benko

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video