Vijesti / Sport

I DALJE PRVI

VELIKA POBJEDA Dabrovi u infarktnoj završnici bolji od Zameta: U tvrdoj utakmici s malo golova pokazali karakter

VELIKA POBJEDA Dabrovi u infarktnoj završnici bolji od Zameta: U tvrdoj utakmici s malo golova pokazali karakter
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

Odličnu su utakmicu odigrali varaždinski rukometaši u Rijeci! Na krilima odličnog golmana Meštrića koji je imao 40% obrana (12/30) stigli su do minimalne, ali dva boda vrijedne pobjede (19:18) za ostanak na prvu Paket 24 Premijer lige.

Izabranici Damira Turkovića nastavili su u visokom ritmu i stigli do nove pobjede! Na teškom gostovanju u kod riječkog Zameta vodili su cijelu utakmicu, a onda malo 'zakuhali' u posljednjih pet minuta. No, iako su promašili sedmerac u zadnjoj minuti, obranili su se u posljednjem napadu i na kraju slavili 19:18 (7:9).

Vujović i Trojko započeli su utakmicu golovima te je Varaždin otišao na 0:2 u petoj minuti. Držali su prednost do 18. minute kad su domaći stigli na 5:5, a valja spomenuti da su se Dabrovi na crti borili s proslavljenim hrvatskim rukometašem Renatom Sulićem koji je sad u redovima Zameta. 

Do 25. minute su GRK-ovci opet preuzeli inicijativu te s tri vezana gola Tomislava Špruka otišli na 6:9, dok su u posljednjih pet minuta poentirali samo domaći pa se na odmor otišlo sa 7:9 za Dabrove. 

U nastavku su do u 40. minuti preko Čelića otišli na +4 (10:14), ali u sljedećih šest minuta zabijali su domaći te su golom Sulića u 47. minuti stigli na gol zaostatka (13:14). Stvari su se malo zakomplicirale, ali su i iz te situacije Dabrovi pronašli izlaz te u 54. minuti je na semaforu opet bilo -3 za goste (15:18).

Ali, u zadnje tri minute Dabrovi nisu uspjeli zabiti. Srećom, to ih nije koštalo. No, idemo redom. Dvije i pol minute prije kraja Ljevar je zabio za 17:19, a minutu kasnije je Mozetić zabio za 18:19. Zatim je Turković pozvao minutu odmora, a nakon toga je Hrupić izborio sedmerac koji je Čelić poslao u stativu. 

Nakon timeouta Zameta bilo je još 19 sekundi do kraja, ali domaći nisu uspjeli zabiti te je posljednji šut nakon što je semafor pokazao 60:00, s devet metara završio u bloku te je krenulo veliko slavlje Dabrova.

Najbolji je u redovima domaćih bio Martin Mozetič sa sedam zabijenih golova, dok je kod Dabrova najraspucaniji bio Tomislav Špruk s pet zabijenih golova, ali veliki je dio pobjede bio i Sandro Meštrić na golu s 12 obrana od 30 šuteva, odnosno velikih 40%.

Dabrovi su sa sedam bodova te tri pobjede i remijem u četiri utakmice i dalje na vrhu Paket 24 Premijer lige, a u sljedećem kolu dočekuju Bjelovar

RK Zamet - GRK Varaždin 1930 18:19 (7:9)

RK Zamet

Zena (8), Sorić (4) - Mozetič 7, L. Ljevar 3, Grgurević 1, F. Ljevar, Šehić 1, Tomljanović 1, Car, Mrakovčić, Sulić 3, Koler, Starčević 2, Perkov, Huljić

GRK Varaždin 1930

Meštrić (12), Črnila - Špruk 5, Vujović 1, Mlakar, Grubišić 4, Čelić 3, Divjak 1, Hrupić 2, Trojko 3, Tači, Kljaić, Tompić, Šagij, Šestak, Vincek

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video