Vijesti / Sport

nogometaš Bjelovara igrao s koronavirusom, test stigao tik nakon tekme

NK VARTEKS U SAMOIZOLACIJI 'Želimo brzo ozdravljenje igraču, ali tražit ćemo odgovore od mjerodavnih!'

NK VARTEKS U SAMOIZOLACIJI 'Želimo brzo ozdravljenje igraču, ali tražit ćemo odgovore od mjerodavnih!'
Facebook

Nakon subtnje utakmice 3. HNL u Bjelovaru cijela ekipa Varteksa mora u samoizolaciju, jer je utakmicu igrao jedan igrač Bjelovara zaražen koronavirusom. Neslužbeno doznajemo da iz Varaždina umalo niti nisu otišli na put, radi sumnji na koronu.

Nogometaši Varteksa proteklog su vikenda gostovali u Bjelovaru, gdje su doživjeli minimalni poraz, rezultatom 1:0, ali utakmica je imala i svoju predigru, kao i nastavak. 

Nakon utakmice saznalo se da je jedan igrač koji je igrao utakmicu zaražen koronavirusom pa će svi igrači, koji su igrali, njih 28 - 14 igrača Bjelovara i 14 igrača Varteksa morati u samoizolaciju.

- Trebao sam ići na jedan službeni put pa sam u subotu ujutro obavio testiranje. Iako nisam imao simptoma. Igrao sam utakmicu i sve je bilo normalno, kao i uvijek, da bi me oko 20 sati nazvao epidemiolog i rekao da je moj nalaz pozitivan na koronavirus - kazao je zaraženi igrač za portal Bjelovar live.

Zaraženi igrač mora biti u samoizolaciji do 27. listopada, a cijela ekipa mora biti u izolaciji do 31. listopada. To vrijedi za sve igrače Bjelovara, ali u karanteni je i NK Varteks, to jest svi igrači koji su igrali.

Potvrdio nam je to i predsjednik Varteksa Siniša Fučkar, koji nije želio detaljnije komentirati cijelu situaciju. Uskoro je na Facebook stranici NK Varteksa osvanuo post. Uz želju za što bržim oporavkom zaraženog igrača Bjelovara između ostalog piše i sljedeće.

- Nažalost, umjesto da pričamo o nogometu, sljedeće dane strepit ćemo da se među našim seniorima ne razviju simptomi bolesti. Odgovore na pitanja koja se nameću nakon navedene utakmice tražit ćemo od svih mjerodavnih tijela! – piše u FB objavi na stranicama Varteksa.

Neslužbeno doznajemo da su iz redova varaždinskog trećeligaša vrlo nezadovoljni ponašanjem domaćina. Naime, predsjednik kluba od ranije je u izolaciji, kao i trener Petar Bošnjak, koji niti nije vodio utakmicu, jer ne smije.

Sukladno tome predstavnici Varteksa čuli su se s Bjelovarčanima, i zamalo niti nisu krenuli na utakmicu, jer su ih domaćini zamolili da malo 'pričekaju' s putovanjem, uz obrazloženje da se utakmica možda neće igrati radi koronavirusa te da se upravo konzultiraju s epidemiologom.

Na kraju su ipak rekli da se utakmica može igrati, a Varteksovci su stigli u Bjelovar tek 40 minuta pred početak. U redovima Varteksa prevladava stav, da bi možda najsretnije rješenje bilo da se utakmica niti nije odigrala, radi 'ozbiljnih sumnji' na koronavirus.

Ne toliko radi poraza, već zbog činjenice da su ostali dva tjedna u samoizolaciji, neće moći igrati, ali niti trenirati u središnjem dijelu polusezone. Dva tjedna netreniranja mogla bi ostaviti velike posljedice i na rezultatima nakon toga.

Sve to, uz pretpostavku da netko od igrača Varteksa nije zaražen, što bi uzrokovalo dodatne probleme 'bumbarima'.

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!