Vijesti / Sport

prisilna stanka

VARTEKSOVCI U IZOLACIJI Orehovec: 'Ova situacija došla nam je u najgori mogući trenutak'

VARTEKSOVCI U IZOLACIJI Orehovec: 'Ova situacija došla nam je u najgori mogući trenutak'
Siniša Sović/ Foto Agencija Sjever

Prva momčad Varteksa osuđena je na prisilnu stanku te neće igrati u sljedeća dva kola.

Trener NK Varteksa Želimir Orehovec prokomentirao je situaciju u klubu nakon gostovanja u Bjelovaru i osvrnuo se na utakmicu.

Varaždinski trećeligaš je proteklu subotu u sklopu 3.HNL Sjever gostovao kod Bjelovara. Nakon utakmice svi nogometaši koji su igrali završili su u samoizolaciji zbog igrača NK Bjelovara koji je nastupio na susretu, a kasnije tog dana dobio je pozitivan nalaz na SARS-CoV-2.

Trener prve momčadi Bumbara ne nalazi se u samoizolaciji, ali iznimno je nesretan zbog situacije u kojoj mu se momčad našla.

Forma je pokazivala uzlaznu putanju, igra u Bjelovaru bila je vrlo dobra, iako se dogodio minimalan poraz (1:0), Orehovec je bio zadovoljan prikazanim na terenu jer je gol na kraju dobiven individualnom pogreškom i realiziranim penalom, dok je ostatak susreta protekao u dominaciji Varteksa te je falio samo pogodak ili dva.

Bumbari su stvorili mnoštvo prilika koje nisu realizirali.

- Htio bih da ovako svaku odigramo, igrači su bili raspoloženi i do 40. minute protivnik nam nije uputio udarac prema vratima. Nažalost, onda je došlo do tog nesretnog penala. Drugo poluvrijeme pomaknuli smo igru prema naprijed, malo dopustili Bjelovaru da se razmaše, ali nevjerojatno je što smo promašivali uz odlično izrađene šanse – kazao je Orehovec.

- Sad nam je situacija s izolacijom došla u najgori mogući trenutak. Igrači nemaju puno mjesta za raditi vježbe, nalaze se kod kuće i u stanovima. Sigurno će to imati posljedice za daljnju formu. Velika šteta jer smo igrali iz utakmice u utakmicu sve bolje. Probat ćemo izaći iz ove situacije na najbolji mogući način – istaknuo je Orehovec.

Varteks tako neće odigrati naredna dva kola. Ovu subotu trebao je igrati protiv NK Poleta na domaćem terenu, a u sljedećem, 11. kolu, ići u goste Tehničaru iz Cvetkovca. Također, Bumbari su danas trebali igrati i utakmicu županijskog Kupa u Hrženici, ali i ona je odgođena zbog samoizolacije igrača.

Kada i u kojem terminu će se sve odgođene utakmice nadoknaditi još nije poznato.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!