Vijesti / Sport

A ZA HNL NIJE BIO DOBAR...

'LUKA GA NIJE VOLIO' Bivši nogometaš Varaždina Vitali Lisakovich zabija u Ligi prvaka

'LUKA GA NIJE VOLIO' Bivši nogometaš Varaždina Vitali Lisakovich zabija u Ligi prvaka
Marko Jurinec/PIXSELL

Osebujni, zaigrani mladi Bjelorus 13 je utakmica nosio dres Varaždina, a zabio je tri gola i dva puta asistirao. Njegovo nogometno znanje nije bilo upitno, ali momci poput Vitalija Lisakovicha (22) nisu dobro prolazili kod Luke Bonačića.

Debi Luke Bonačića na klupi Varaždina, utakmica protiv Istre 1961 na domaćem terenu. Sve do 87. minute na semaforu je stajalo 0-0, a onda je loptu u noge uzeo Vitali Lisakovich (22) i napravio nered na lijevoj strani. 

Navukao je na sebe dvojicu nogometaša Istre, dvaput 'lažnjacima' slomio Galileu i ubacio na drugu stativu za Benka koji je iskusno zabio za veliku pobjedu Varaždina. Bila je to minijatura bjeloruskog reprezentativca, ali u novinarskoj su loži odmah krenuli razgovori kako šjor Luka ne trpi takve nogometaše. 

- Nogomet nije vic, moramo porazgovarati s njim. Profesionalni nogometaš ne trpi ponašanje amatera. Ipak, na kraju se pokazalo da ima kvalitetu. Međutim, neki igrači se trebaju spustiti na zemlju. U utakmici treba igrati nogomet i truditi se bez obzira na uvjete - objasnio je nakon te utakmice Bonačić.

A godinu dana kasnije Luka Bonačić više nije na klupi Varaždina, a Vitali Lisakovich zabija u Ligi prvaka u dresu Lokomotiva iz Moskve. Tako je na utakmici protiv RB Salzburga zabio gol za konačnih 2-2 i donio bod momčadi u kojoj mu je suigrač naš Vedran Ćorluka

Mladi bjeloruski napadač Vitali Lisakovich, u Varaždin je stigao na ljeto 2019. godine nakon polusezone u Rudešu, te se zadržao do veljače 2020. godine.

Valja istaknuti da je Bjelorus bio drugačiji igrač te se teško uklapao u zamisli tadašnje struke Varaždina, ali njegovo nogometno znanje nikad nije bilo upitno.

Bilo kako bilo, možda je mogao više ponuditi u dresu varaždinskog prvoligaša, ali sad zabija na najvećoj europskoj sceni.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video