Vijesti / Sport

PREKASNO BUĐENJE

PORAZ Od uspavanke do drame: 'Farmaceuti' ipak nose puni plijen u Koprivnicu, Varaždin skoro stigao do boda

PORAZ Od uspavanke do drame: 'Farmaceuti' ipak nose puni plijen u Koprivnicu, Varaždin skoro stigao do boda
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Nisu dobro izgledali Varaždinci u dvije trećine utakmice, ali su se probudili i na kraju možda mogli do boda. No, pobjeda Slaven Belupa svakako je zaslužena (1:2). Varaždin sad ide na malu pauzu jer je utakmica protiv Gorice odgođena.

Samir Toplak na kraju je susreta samo mogao stisnuti ruku Tomislavu Stipiću jer je Slaven Belupo u Varaždinu došao do sva tri boda rezultatom 1:2 (0:2). 'Farmaceuti' su golovima Krstanovića i Bačelića-Grgića odnijeli bodove put Koprivnice, dok je za nadu Varaždina zabio Vinko Petković.

Vezana vijest:

FOTOGALERIJA KLIKOM PO TRIBINI Pogledajte tko je sve gledao utakmicu Varaždina i Slaven Belupa

Pred malobrojnom publikom su na stadionu varaždinski nogometaši ostali bez bodova. Prvi su put zaprijetili u 8. minuti kad je pucao Delić glavom, ali neprecizno. Lijepa je prilika uslijedila sedam minuta kasnije kad se Domagoj Drožđek odlično izbacio na desnu nogu unutar šesnaesterca i bio u odličnoj poziciji pa pogodio korner zastavicu.

Nakon toga je Slaven preuzeo inicijativu i sve okrunio golom u 18. minuti. Lulić je s lijeve strane odlično ubacio, lopta je pala točno na nogu Krstanoviću koji je odlično matirao Zeleniku. Do kraja poluvremena je zaprijetio još Matej Senić iz daljine, ali obranio je to Filipović.

Toplak je promijenio dvojicu na poluvremenu, ali nije mu to donijelo neku prednost u nastavku jer je Slaven ubrzo zabio svoj drugi gol. U 50. je minuti zabio Stipe Bačelić-Grgić jer je došao do lopte prije Zelenike. Lijepo mu je to ostavio Mlinar koji je izbjegao zaleđe, a nisu ga zaustavili Senić i golman domaćih.

Varaždin se probudio tek ulaskom Petovića i Pece, ali moglo je biti sve riješeno petnaest minuta prije kraja kad je Krstanović istrčao kontru i bio sebičan te umjesto da odloži Glavčiću pokušao probiti Zeleniku koji brani taj šut.

Tračak nade je odličnom solo akcijom Varaždinu donio Vinko Petković koji je solo akciju po lijevoj strani okrunio golom kroz noge Filipoviću. Poslije toga mogli su domaći i do izjednačenja, ali Benko je desnom nogom pucao, no golman gostiju je to skrenuo u stativu.

Do kraja susreta je nesretni Bruno Goda jednom bio u nesvijesti nakon teškog pada, a drugi put je ‘popio’ Senićev lakat te je bio u nokdaunu. Matej je za to dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, a Goda se opet pokušavao vratiti u Varaždin.

Pucao je i Kolarić u sudačkoj nadoknadi, ali njegov je udarac ukrotio Filipović. Tako je Slaven u Koprivnicu odnio sva tri boda, a nogometašima Varaždina sad slijedi mala ligaška pauza jer je sljedeći susret koji su trebali igrati protiv Gorice odgođen zbog 16 zaraženih nogometaša u spomenutoj momčadi. 

Varaždin – Slaven Belupo 1:2 (0:2)
18’ Krstanović (0:1), 50’ Bačelić-Grgić (0:2), 83’ Petković (1:2)
Gledatelja: 780
Suci: Čuljak Ante (Zagreb) – Đurak Vedran (Sisak), Pušić Luka (Zagreb) – VAR: Jović Fran (Zagreb)
Žuti kartoni: Varaždin – Milić (16’), Senić (36’), Memija (71’), Daničić (86’)
              Slaven Belupo – Bačelić-Grgić (38.), Božić (59.)
Crveni karton: Varaždin: Senić (90’+1’)

Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika – Memija, Senić, Milić (76. Grgec), Urata (46. Daničić) – Đurasek, Elezi (46. Kolarić) – Benko, Delić (61. Petković), Drožđek (61. Peco) – Obregon  

Slaven Belupo (3-5-2)

Filipović – Soldo, Paracki, Božić – Lulić, Mlinar (90. Van Bruggen), Bačelić-Grgić, Glavčić, Goda – Knöll (89. Jeffren), Krstanović

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video