Vijesti / Sport

POČETAK U SUBOTU

ŽKK VINDI Mlade varaždinske košarkašice osvojile regionalni Kup, a sad kreću s natjecanjem u Prvoj ligi

ŽKK VINDI Mlade varaždinske košarkašice osvojile regionalni Kup, a sad kreću s natjecanjem u Prvoj ligi
ŽKK Vindi

Nakon uspješne sezone u košarkaškoj A2 ligi za žene, košarkašice varaždinskog ŽKK Vindi nastavljaju natjecanje u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi skupine A te će već ove subote, 7. studenog, ugostiti ekipu KK Brod.

Izabranice trenera Marka Škerbića spremne su za ulaz u novu sezonu. Košarkašice ŽKK Vindi napravile su korak dalje u ligaškom, ali i Kup natjecanju. Kao uvertira u natjecanje u rangu više, osvojile su Regionalni kup, odnosno plasirale se dalje u daljnje natjecanje kao pobjednice regije Sjever.

Klub broji šezdesetak mlađih košarkašica s više selekcija u školi košarke, pretkadetkinja, kadetkinja i juniorki, a prošle je godine u dresu reprezentacije nastupala kadetkinja Paula Žanić.

Upravo je s mlađim selekcijama problem veći jer je zbog situacije s pandemijom covid-19 virusa praktički onemogućeno treniranje te iz kluba mole roditelje i mlade košarkašice za strpljenje. 

Bilo kako bilo, seniorke su već krenule s natjecanjem, a u istom tonu nastavljaju za vikend.

- Ove smo godine nešto ranije krenuli s pripremnim treninzima, pa smo dobro iskoristili razdoblje prije zabrane treniranja u školskim dvoranama. U klubu se radi sustavno i kontinuirano se "podižu" igračice iz mlađih uzrasta koje svoje mjesto nalaze i u seniorskoj ekipi, što nam daje neku vrstu osvježenja uz već dokazane i iskusnije seniorke koje iza sebe imaju dosta domaćih i inozemnih utakmica. U pripremnom razdoblju imamo odlične rezultate (osvojen regionalni Kup Ružice Meglaj Rimac, te pobjede u svakoj od nekoliko odigranih pripremnih prijateljskih utakmica). - započeo je trener Škerbić pa prokomentirao stanje s mlađim kategorijama: 

- Nažalost, epidemiološka situacija i nemogućnost korištenja školskih dvorana onemogućili su nas da nastavimo istim intenzitetom te smo primorani smanjiti broj treninga. Unatoč manjku termina i prostora za treninge, u sezonu ulazimo spremni, ali svjesni činjenice da igramo s jako mladom ekipom za 1. nacionalnu Žensku seniorsku ligu. U klubu nam je posebno žao što smo privremeno morali prekinuti treninge s mlađim uzrastima, jer klub sam stvara svoj igrački kadar, ali se nadamo skoroj promjeni situacije i nastavku rada u normalnim uvjetima.

Varaždinski spoj mladosti i iskustva ugostit će ekipu broda ove subote, 7. studenog s početkom u 14:30 na parketu varaždinskog Graberja ugostiti Brod, a zbog epidemiološke situacije će se susret igrati bez gledatelja. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video