Vijesti / Sport

UTAKMICA BEZ GLEDATELJA

DOLAZI ŠIBENIK Toplak jasan: Ne zamaram se stanjem na tablici - 'sad smo mi na štihu'

DOLAZI ŠIBENIK Toplak jasan: Ne zamaram se stanjem na tablici - 'sad smo mi na štihu'
Milan Sabic/PIXSELL

Raspletom situacije pali su na posljednje mjesto u ligi, a sad im na noge stiže direktni konkurent s ciljem ostanka u elitnom rangu hrvatskog nogometa - Šibenik.

Trenutno stanje u svijetu uvjetuje većinu događanja pa tako i odigravanje 1. HNL. A kakvo je stanje u varaždinskom prvoligašu?

- Kod nas je još zasad sve u redu, da ne ureknem. Nitko nije izvan pogona zbog korone, samo je Posavec out koji cijeli tjedan nije trenirao kako treba te Senić koji ima kartone - započeo je trener Varaždina Samir Toplak pa dodatno pojasnio kako se nose s trenutnom pandemijom koronavirusa: 

- Igračima sugeriramo što bi bilo najbolje za njih i 'zabranimo' im da napuštaju Varaždin ili pak krug obitelji ako netko baš mora primjerice do Zagreba. Borimo se kako znamo i možemo - kaže. 

A nakon nepunih deset kola, nogometaši Varaždina su na posljednjem mjestu 1. HNL. Zbog pandemije koronavirusa šarolik je broj odigranih kola, a Varaždin ih je odigrao devet te osvojio sedam bodova. 

- Ne zamaram se stanjem na tablici; reklo bi se po domaći 'sad smo mi na štihu', a onda ćemo zbrajati na kraju. Nismo igrali protiv Gorice, a u prvom smo dijelu bili u toj nekoj 'zoni spasa' prije nego su krenuli ovi porazi, ako ćemo cjepidlačiti - rekao je Toplak.

Jasno, teško je bilo očekivati da će se opet pobjeđivati netko iz 'velike četvorke' HNL-a, a sad Varaždinu na noge stižu Šibenik pa Lokomotiva u gostima i onda Istra u Varaždinu.

Varaždin je prvu utakmicu protiv Šibenika ove sezone pobijedio s 1:0 na Šubićevcu, a strijelac je u smiraju susreta bio Leon Benko

- Tek smo dva tjedna svi u pogonu. Jako puno se promijenilo i kod nas i kod njih, bit će to dvije drugačije utakmice. Oni su u prednosti jer dolaze s dva pozitivna rezultata, ali svaka utakmica je drugačija u ovoj ligi. Nadam se da ćemo biti efikasniji i manje griješiti, opet je sve na nama. Neki igrači još nisu u formi u kakvoj bi htio da budu, jer bez njihove pomoći sve je uzalud - jasan je Toplak. 

Jorge Obregon nije ni približno u naletu u kakvom je bio potkraj prošle sezone, dok je Domagoj Drožđek ove sezone u devet utakmica zabio samo jedan gol i to iz penala protiv Dinama. 

Bilo kako bilo, nove su utakmice pred varaždinskim prvoligašem, a ovaj put, ali i sigurno još neko vrijeme, neće imati podršku publike.

- Žao mi je što nismo iskoristili utakmice na kojima su nas bodrili gledatelji, žao mi je što doma nismo bili uspješniji jer nam je njihova podrška puno značila. Najteže mi je zbog utakmice s Lokomotivom (1:1), ali i Slavenom (1:2) jer kad sam gledao snimku, mi smo bili bolja momčad, ali nismo iskoristili prilike. Nije to ništa strašno, sad moramo stisnuti da opet ne krenemo u neko 'čupanje' - poručuje Toplak i zaključuje: 

- Ne želim da opet krene neka sumnja igrača u sebe, sumnja u projekt itd. Želim da se dokažu na terenu. Protiv Dinama i Rijeke trebali smo osvojiti barem bod, ali zbog nekih drugih utjecaja bilo je što je bilo, protiv Osijeka i Hajduka nismo bili ni blizu. Ali idemo dalje - čvrsto sam na zemlji, radimo kao i prije jer je puno igrača došlo, obrana ni u jednoj utakmici nije odigrala u istom sastavu, ali sad moramo krenuti nabolje.

Utakmica 11. kola 1. HNL između Varaždina i Šibenika na rasporedu je u subotu, 7. studenog, s početkom u 15 sati na stadionu Varteksa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video