Vijesti / Sport

Naslov prvaka

PRVO MJESTO Baseball klub Vindija juniorski prvak Hrvatske!

PRVO MJESTO Baseball klub Vindija juniorski prvak Hrvatske!
BK Vindija

Po završetku turnira glavni trener Vindije Nino Kruhek imao je samo riječi pohvale i oduševljenja za svoje igrače i rezultat.

Za kraj natjecateljske, ali i kalendarske 2020. godine iz Baseball Kluba Vindija dolaze odlične vijesti gdje su mlađi igrači, članovi ekipe U18 na završnom turniru za juniore koji je održan od 7. do 8. studenog 2020. u organizaciji BK Zagreb na Jarunskom baseball stadionu, osvojili Prvenstvo Hrvatske i to u vrlo zahtjevnim uvjetima uz dosta poteškoća i napetosti.

Pogotovo u sezoni koja je i inače kao i u drugim sportovima zbog epidemiološke situacije bila nesvakidašnja i izazovna.

Stoga više i ovaj podatak govori u ime toga, ali i s druge strane o nespremnosti i nebrizi nacionalnog saveza za mlađe kategorije koje su u ovako isprekidanoj sezoni ostavljene sa strane i za sam kraj, dok su seniorska natjecanja završila već prije skoro mjesec dana u puno boljim uvjetima, kako vremenskim tako i epidemiološkim.

Naime, utakmice su, bez obzira na kategoriju po prvi puta igrane u studenom što je zbog gotovo zimskih vremenskih uvjeta pred vodstvo kluba stavilo zahtjevan zadatak.

Uz to je i sam raspored za igrače Vindije bio nepovoljan, jer su u polufinalu imali za protivnika prošlogodišnjeg viceprvaka, ekipu Nade iz Splita, a nedostatak nekoliko bitnih igrača na pojedinim pozicijama zbog ozljeda, gdje je posebni hendikep bio izostatanak odličnog Svena Vojnovića na bacačkoj poziciji, je samo doprinijelo cjelokupnoj problematici nastale situacije.

Subotnje polufinale je za varaždinske baseballaše ipak započelo dobro, s ranim vodstvom od 3:0 kada slijedi potpuni pad u igri sa dosta grešaka, što Splićani iskorištavaju i u potpunosti preuzimaju rezultatski utakmicu sa čak 10:3 u svoju korist.

U tom dijelu utakmice iskazao se je bacač Vindije Petar Juričić koji je zaustavio napad gostiju i time dao priliku za povratak, a što se i događa i pred sam kraj utakmice, kada konačno Varaždinci pokazuju svu svoju kvalitetu i odličnom igrom u napadu, gdje su se svi istaknuli koncentriranom igrom, stižu i izjednačuju rezultat na 10:10 kada je utakmice zbog smanjene vidljivosti bila prekinuta, što se je pokazalo kao još jedan ozbiljan organizacijski propust saveza koji nije imao razumijevanja i terminski bolje prilagoditi odigravanje svih utakmica.

Isto je došlo do izražaja i slijedećeg dana, gdje je trebalo nastaviti i završiti utakmicu sa Nadom u terminu od 10 sati ujutro i koji je bio odgođen za skoro sat vremena zbog neregularnih uvjeta i magle, a nakon toga odigrati još jednu utakmicu za finalne pozicije.

Kada je sama utakmica konačno započeta, u nastavku splićani u zadnjoj izmjeni dolaze do vodstva od 12:10, a potom u dramatičnoj završnici još bolje odgovaraju Varaždinci i serijom udaraca, uz ključni udarac Petra Juričića za pobjedu od 13:12 koji tako odvodi svoju ekipu u finale.

U drugom polufinalu je karlovačka Olimpija svladala Zagreb sa rezultatom od 15:9 te se plasirala uz Vindiju u finale.

U finalu su igrači Vindije nastavili gdje su i stali u jutarnjem nastavku ranije prekinute utakmice, jer odličnom igrom u svim fazama utakmice dolaze u rano vodstvo od čak 5:0, kada dolazi do manjeg pada u igri, inače odličnog bacača Erika Sabola i Karlovčani preokreću rezultat na 10:8 u svoju korist. Tada ponovno kao i dan prije glavnu ulogu imaju varaždinski bacači, Viktor Lalić i Nikša Čirić zaustavljajući napad Olimpije u daljnjim nastojanjima za osvajanjem bodova, dok u isto vrijeme odličnom igrom u napadu Varaždinci stižu te u samoj završnici preokreću rezultat na 11:10 i time dolaze do konačne pobjede i novog naslova Prvaka Hrvatske za juniore.

Po završetku turnira novi i glavni trener Baseball Kluba Vindija, Nino Kruhek, imao je samo riječi pohvale i oduševljenja za svoje igrače i rezultat:

- Kako je cijela situacija već ranije spomenuta, sve što su igrači odradili je bilo van očekivanja, a način pristupa utakmici i reakcija u nekim situacijama je za pohvalu svim igračima i veliki motiv za sve njih i Upravu kluba u daljnjim sezonama koje dolaze - kazao je Kruhek.

Iz redova BK "Vindija" dolaze i dva nagrađena igrača:

MVP (Najbolji Igrač) - Petar Juričić

Najbolji pitcher (Bacač) - Erik Sabol,

dok je za posebnu pohvalu potez Petra Juričića koji je svoju nagradu predao mlađem suigraču Nikši Ćiriću.

Za BK Vindija U18 nastupili su abecednim redom: Antončić Karlo, Belcar Ivor, Ćirić Nikša, Horvat Petar, Juričić Petar, Lalić Viktor, Pretković Domagoj, Sabol Erik, Vojnović Sven, Vučetić Dan, Vučetić Niko.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video