Vijesti / Sport

NOVI TRENER?

PROMJENA Varaždin se zahvaljuje Samiru Toplaku!? Pregovaraju sa Sergejom Jakirovićem

PROMJENA Varaždin se zahvaljuje Samiru Toplaku!? Pregovaraju sa Sergejom Jakirovićem
Goran Stanzl/PIXSELL

Varaždinski je prvoligaš zaredao šest ligaških poraza i na dnu je ligaške tablice, a izgleda da bi to moglo značiti i novu promjenu na trenerskoj klupi.

Odjeknuo je dolazak Samira Toplaka (50) u Varaždin prošle sezone, a isto bi tako mogao odjeknuti i njegov odlazak! Kako doznaju 24sata, Sergej Jakirović (43) prvi je izbor kluba za preuzimanje trenerskog mjesta te je NK Varaždin već u kontaktu s bivšim trenerom Gorice.

Nakon reprezentativne stanke slijedi utakmica s Lokomotivom, a pitanje je hoće li kneginečki stručnjak voditi Varaždin. On je u 1. HNL na klupi Varaždina bio 25 puta - slavio je od toga devet puta, četiri je puta remizirao, a 12 puta izgubio.

Od toga je šest poraza došlo u posljednjih šest prvenstvenih kola kad je gubio od Osijeka (1-0), Hajduka (2-0), Dinama (2-1), Rijeke (2-1), Slaven Belupa (2-1) i Šibenika (3-1), a mogla bi utakmica protiv Šibenika biti i posljednja za Toplaka na klupi Varaždina. 

Nakon jako dobrog završetka prošle sezone, Varaždinci u ovoj muku muče i čeka i težak posao u borbi za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Bila bi to potencijalno deveta izmjena na klupi Varaždina u zadnje tri godine - Zoran Kastel je umjesto Miljenka Mumleka uskočio prije starta 2. HNL, zatim je Mario Kovačević vodio borbe s Istrom u kvalifikacijama za 1. HNL nakon čega je na klupu opet postavljen Mumlek.

Njega je zamijenio Branko Karačić koji je uveo klub u 1. HNL. Borimir Perković je tad preuzeo klub u 1. HNL nakon što ga je Karačić nadmudrio u drugoligaškim ogledima, a nakon 99 dana je na klupu stigao Luka Bonačić. Ni on nije dugo izdržao te je nakon 122 dana zamijenjen Samirom Toplakom koji je, još uvijek, trener Varaždina. Ali pitanje je koliko će to dugo biti...

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video