Vijesti / Sport

3. HNL Sjever

NOVI IZAZOVI Varteks sutra dočekuje Viroviticu na Slobodi, Orehovec: 'Imamo peh'

NOVI IZAZOVI Varteks sutra dočekuje Viroviticu na Slobodi, Orehovec: 'Imamo peh'
NK Varteks

Varaždinski trećeligaš sada praktički igra u ritmu srijeda-subota.

 

NK Varteks u subotu, 14. studenog, od 13.30 sati na SC Sloboda bit će domaćin momčadi Virovitice u sklopu 13. kola 3.HNL Sjever. Susret će se odigrati bez gledatelja zbog poštivanja epidemioloških mjera Nacionalnog stožera u borbi protiv koronavirusa.

Varaždinski trećeligaš igrao je već prvenstvenu utakmicu ovaj tjedan, nadoknađivao odgođeni susret protiv Poleta u srijedu te je izgubio rezultatom 2:1.

Trener Bumbara Želimir Orehovec nema vremena za gledanje unatrag, ali smatra da su njegovi igrači dobro izgledali nakon gotovo jednomjesečne stanke zbog izolacija i samoizolacija.

- Izgubili smo na isti način kao neke prošle utakmice. Bili smo većinu vremena bolja ekipa, pogotovo u drugom poluvremenu. Teško zabijamo gol, to je sad očito. Istina, igrali smo bez Šoštarića, a svjesni smo problema dok on ne igra. Polet je došao oslabljen i žao mi je što nisu došli u punom sastavu, vjerujem da bi se više otvorili i težili da igraju. Ovu zatvorenu varijantu smo teže probijali – ističe Orehovec.

Naglašava da je drugo poluvrijeme bilo izuzetno dobro, ali...

- U šest zadnjih kola, svirano je pet kaznenih udaraca protiv nas. Nije to sad neka urota, svi su ispravno dosuđeni, ali prati nas peh. I onda opet trebamo nadoknađivati rezultat. U drugom poluvremenu smo sve snage dali u napad. Igrali smo praktički cijelo vrijeme na njihovoj polovici, ali Polet se jako dobro branio – kazao je Orehovec.

Je li onda pauza ostavila traga na nogometašima?

- Ima alibija za taj susret, ali mi smo dobro odigrali utakmicu te nam je problem realizacija. Nemamo nekog izrazitog centarfora i to plaćamo rezultatom. Igra je dobra, ali kako se ono kaže: 'rukopis je dobar, ali zadaća je na kraju loša' – zaključio je trener prve momčadi i dodao:

- Skupit ćemo se, nema druge, idemo na pobjedu. Cilj nam je biti u šest najboljih, mnogo je bodova u igri još sad, barem za nas, u ovoj polusezoni, ali i na proljeće – kazao je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video