Vijesti / Sport

POVRATAK HNL-U

SUSRET KOD LOKOSA Derbi začelja na Kranjčevićevoj: 'Nema više sutra, želim fajtere. Moramo biti najbolji mogući'

SUSRET KOD LOKOSA Derbi začelja na Kranjčevićevoj: 'Nema više sutra, želim fajtere. Moramo biti najbolji mogući'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon šest poraza zaredom, izabranici Samira Toplaka traže povratak osvajanju bodova i bijeg s posljednjeg ligaškog mjesta u gostima protiv pretposljednje momčadi HNL-a, zagrebačke Lokomotive.

Od svojih igrača očekujem samo da shvate ozbiljnost situacije i da budemo svi na maksimumu. Kad ćemo biti svi na maksimumu, imamo se čemu nadati. Nema kalkulacije, nema više sutra. Mi moramo od tih 17 sati biti najbolji mogući, započeo je trener Varaždina Samir Toplak prije nadolazećeg ligaškog susreta protiv Lokomotive.

Varaždinski prvoligaš ima šest poraza zaredom, a na kneginečkom stručnjaku i njegovom stručnom stožeru bila je odgovornost da za vrijeme reprezentativne stanke poslože redove trenutno posljednjeplasirane momčadi lige.

- Nema kartoniranih, svi su zdravi te su se reprezentativci vratili bez problema. Na meni i stručnom stožeru je da odredimo onih 11 koji će početi utakmicu, da tu puno ne lutamo i shvatimo da je to derbi začelja gdje jednom utakmicom možemo sebi olakšati situaciju, isplivati u mirnije vode i tad će nam biti lakše pripremati sljedeće utakmice - objasnio je Toplak.

Varaždinci idu u goste pretposljednjoj momčadi HNL-a Lokomotivi, momčadi s kojom su na početku sezone kod kuće odigrali 1-1. Lokosi također imaju sedam bodova kao i Varaždin, ali imaju bolju gol razliku. S bodom bi sve ostalo isto na tablici, ali bi Toplakove trupe barem došle do boda nakon dugog perioda.

- Ja ne razmišljam na način o osvajanju boda, uvijek idem pobjednički. Prva utakmica i ova nemaju veze jer su se oni popunili, doveli dosta igrača kao i mi - to su nove, ali i podjednake ekipe. Prije svega razmišljam o tome kako ćemo utakmicu dobiti, s bodom možemo dobiti neki mali mir, a s pobjedom možemo dobiti puno veći. Razmišljam o tome da utakmicu probamo dobiti, a ako iz toga dođe neriješeni rezultat nećemo nezadovoljni - objasnio je 'Mirza' pa nastavio:

- Reći da ćemo unaprijed biti zadovoljni s bodom nije u mojim genima, održao sam sastanak s ekipom. Želim pobjednike, želim fajtere koji će shvatiti da moramo biti bolji od Lokomotive da upišemo tri boda.

A nakon Lokomotive, Varaždince već čeka zaostala utakmica protiv Gorice. Bit će to u ponedjeljak, 23. studenog, na stadionu Gorice.

- Gorica dugo nije imala utakmicu pa ne znamo u kakvom smo stanju, vidjet ćemo ih tek u Šibeniku pa ćemo moći povući paralele. Utakmica je jako brzo, neće tu biti puno vremena za uigravanje, morat ćemo se posložiti u hodu. Imaju visoke ambicije, jako su dobro startali u prvenstvu, mnogo bolje nego Lokomotiva. Ova pauza koju su imali će im se možda vidjeti u natjecateljskom ritmu, ali ne znam što očekivati od njih te ću se bazirati na nama da se dobro regeneriramo u tri dana. Imamo dosta igrača s dva kartona, sigurno će i tu netko otpasti. Ali drago mi je da smo svi zdravi jer ćemo mnogo igrača koristiti ove tri utakmice.

Utakmica 12. kola HNL-a između Lokomotive i Varaždina na rasporedu je u petak, 20. studenog, s početkom u 17 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video