Vijesti / Sport

sjajni rezultati

Karate klub AIK prvak Hrvatske, gradonačelnica Ratković čestitala sportašima

Karate klub AIK prvak Hrvatske, gradonačelnica Ratković čestitala sportašima
Grad Varaždinske Toplice

Topličke karatiste vode trener Saša Josip Milec, uz pomoć Marinele Belavić, Sanjane Milošević i Monike Balažinec.

Sportaši iz Varaždinskih Toplica nižu uspjehe. Tako je Karate klub AIK postao prvak Hrvatske u kyokushin karateu za sezonu 2019./2020. Iza kluba iz Varaždinskih Toplica plasirali su se na drugom mjestu KKK Dugo Selo te KK Budo Ryu Zaprešić i KKK Sosai Zagreb, koji su podijelili treće mjesto.

Na natjecanjima od rujna 2019. do srpnja 2020. godine KK AIK ima i 4 pojedinačna prvaka Hrvatske. To su Josipa Horvat (kategorija mlađe učenice srednja), Sabina Broz (učenice laka), Lana Kalničanec (mlađe kadetkinje) i Marko Dvorski (kadeti teška). Tu je i 7 viceprvaka: Teo Gluhak, David Janušić, Josip Broz, Roko Kalničanec, Lana Šebrek-Blažotić, Dora Šebrek i Lucija Janušić.

Treća mjesta u Hrvatskoj osvojili su: Marko Nofta, Petar Kukec, Leo Broz, Antonio Jakopović, Dino Slatki, Elena Hrženjak, Petra Sakač, Tajana Valent i Tina Šebrek. Dodajmo da su posebne nagrade za izuzetan rezultat dobili Josipa Horvat, Lana Kalničanec i Marko Dvorski.

Topličke karatiste vode trener Saša Josip Milec, uz pomoć Marinele Belavić, Sanjane Milošević i Monike Balažinec.

Na sjajnim rezultatima, zbog poštivanja važećih epidemioloških mjera uživo samo dijelu članova KK AIK, čestitala je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Najprije bih vam željela čestitati što se bavite ovim sportom zbog sebe i svojeg zdravlja, a odličnim rezultatima promovirate i naš grad. Ponosna sam na sve sportaše na području grada koji su neprestano pri samom vrhu u svojim sportovima, bilo u karateu, šahu, nogometu. Najvažnije od svega je da okupljate mlade ljude i potičete ih na tjelesnu aktivnost. Ponosna sam na vas i samo tako dalje nastavite - naglasila je gradonačelnica. 

Trener Saša Josip Milec nada se skorom početku treninga koji će zamijeniti treninge online.

- Bilo je turnira koji su u vrijeme korone organizirani odlično i prema svim preporukama. Ali bilo je i onih koji su morali biti otkazani. Mi se nadamo da ćemo moći organizirati natjecanje u Varaždinskim Toplicama, prema rasporedu po kategorijama kako bi omogućili pridržavanje mjera, ali i natjecateljima da se nakon stanke pojave na natjecanju. To bi bio i nastavak našeg dobrog rada i dobrih rezultata, koje ni pandemija nije zaustavila - rekao je trener Milec.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!