Vijesti / Sport

sutra u varaždinu

Hrvatska futsalska reprezentacija igra protiv Albanije u Varaždinu: 'Ova generacija zaslužuje priliku'

Hrvatska futsalska reprezentacija igra protiv Albanije u Varaždinu: 'Ova generacija zaslužuje priliku'
HNS/Vedran Sitnica

Dobri rezultati na početku kvalifikacijskog ciklusa mogu uvelike odrediti ambicije momčadi u nastavku borbe za nastup na Europskom prvenstvu.

Hrvatska futsalska reprezentacija sutrašnjom utakmicom protiv Albanije u Varaždinu (19 sati, HNTV) otvara kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2022. godine.

Prvi je to od dvaju susreta na otvaranju novog reprezentativnog poglavlja, već u subotu 30. siječnja Hrvatska gostuje u Aarhusu gdje će odmjeriti snage s Danskom.

- Još je sve svježe poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, još uvijek smo pod dojmom tog nesretnog poraza od Češke. Odlučivala je jedna lopta, imali smo priliku za pobjedu, a na kraju se sve okrenulo protiv nas. Što se kaže, od vrha do dna u minuti. Pogodilo nas je sve to, Svjetsko prvenstvo je prilika koja se pruža možda samo jednom u životu, ali... Život ide dalje, moramo okrenuti novu stranicu koliko god bilo teško. Nadam se da će s novim stožerom i novom igračkom snagom stvari krenuti u boljem smjeru - kaže kapetan hrvatske futsalske reprezentacije, Franco Jelovčić, koji nudi optimizam uoči novih izazova.

- Europsko prvenstvo je nova prilika za hrvatski futsal, prilika da se dignemo u nove visine. Ova generacija zaslužuje priliku još jednom pokazati koliko vrijedi na velikoj sceni. U tom kontekstu jako me ljuti kada slušam neke priče da smo stari, to su najobičnije gluposti. Novak je malo stariji od nas, ali Marinović i ja imamo trideset ili skoro trideset, Suton 32. Međutim, danas futsal igrači igraju najnormalnije s 35 godina i nitko ih ne smatra starima. Uostalom, daju doprinos na terenu kao da im je 25. Uvjeren sam da ova naša generacija još uvijek ima snage, a mislim da kvaliteta nikad nije bila sporna.

Hrvatski reprezentativci odradili su nekoliko zajedničkih treninga u Varaždinu prije sutrašnje premijere.

- Ono što sam primijetio, svi smo puno ozbiljniji u radu, novi izbornik Marinko Mavrović i njegov pomoćnik Duje Maretić donijeli su neku novu snagu i ideje, a mi igrači smo spremni izvršavati sve ono što pred nas stave. Vjerujem da će teren potvrditi to o čemu govorim. Albanija i Danska? Hrvatska je favorit u tim utakmicama, ali ne pada nam na pamet bilo koga podcijeniti, jer svi danas ozbiljno rade. Nije više lako ni s kim igrati kao možda nekad, moramo biti maksimalno oprezni i usredotočeni.

Dobri rezultati na početku kvalifikacijskog ciklusa mogu uvelike odrediti ambicije momčadi u nastavku borbe za nastup na Europskom prvenstvu.

- Upravo tako. Osvajanje šest bodova je imperativ. Jako je važno dobro startati, pogotovo sa psihološkog stajališta, to bi nam dalo veliki vjetar u leđa u nastavku kvalifikacija - zaključio je Jelovčić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video