Vijesti / Sport

VELIKI USPJEH

Košarkašice Vindija pobjedom nad Koprivnicom osigurale kvalifikacije za Premijer ligu

Košarkašice Vindija pobjedom nad Koprivnicom osigurale kvalifikacije za Premijer ligu
ŽKK Vindi

Pobjeda nad Koprivnicom osigurana je odličnom trećom četvrtinom, u kojoj su dostigle veliku prednost i prestigle gošće.

 

Tijesnom pobjedom nad Koprivnicom u Graberju, košarkašice Vindija osigurale su ulazak u kvalifikacije za Premijer ligu, što je sjajan uspjeh varaždinskih košarkašica.

Utakmica s Koprivničankama igrala se u praznoj dvorani Graberje, a u utakmici čvrstih obrana, na počeku su se bolje snašle gošće te su vodile s 11 koševa nakon prve četvrtine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na polovici susreta, prednost gošći bila je 13 koševa, a imale su i veću prednost tijekom utakmice. Ipak, u trećoj četvrtini Varaždinke su ubacile u višu brzinu, i preokrenule susret u svoju korist te nakon 30 minute imale imale četiri koša prednosti.

U posljednjoj četvrtini cijelo su vrijeme gledale u 'leđa' varaždinskim košarkašicama, a tek tricom u posljednoj sekundi, gošće su stigle na tek minus dva. Konačan rezultat glasio je 69:67 za ŽKK Vindi.

- Čestitam Varaždinkama na pobjedi, cure su to zaslužile. Mi smo se borili čemu u prilog govori činjenica da smo napravili puno prekršaja. Utakmica je bila jako gruba utakmica, ali fer i sportska, te još jednom čestitam pobjedniku - kazao je trener Koprivnice David Vujčić.

U redovima gostujućih košarkašica najefikasnije su bile Hrženjak (19) i Šestak (17), a kod domaćih košarkašica kapetanica Barušić sa 20, Žanić je dodala 18, a Brezovec 17 koševa.  

- Čestitam našim curama na dobroj borbi i pobjedi, te zasluženom plasmanu u ligu za popunu premijer lige, a gošćama na pokazanoj borbenost i dobroj igri. Utakmica je bila jako borbena, krenuli smo nesigurno i dopustili gošćama da stvore veliku koš razliku u prvom poluvremenu, ali smo dobrom igrom i agresivnom obranom u 3. četvrtini uspjeli preokrenuti rezultat te do kraja utakmice kontrolirati igru - istaknuo je Marko Škrebić, trener ŽKK Vindi.

Ovom pobjedom, ŽKK Vindi je stigao do omjera 7-2 i osigurao drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za popunu Premijer lige. U posljednjem kolu gostuju kod Broda, ali čak i u slučaju poraza, ne mogu biti slabiji od drugog mjesta.

Čeka ih Liga za popunu Premijer lige, gdje će igrati i Brod na Savi te vjerojatno Vodice i Orka, a igrat će se po sistemu 'svako sa svakim', nakon čega prva ekipa iz Lige ide direktno u Premijer ligu, a drugoplasirana igra s pretposljednjom ekipom iz Premijer lige. 

- Borit ćemo se i u Ligi za popunu, trudit ćemo se, vjerujem da sa svim tim ekipama možemo igrati. Ali nemamo nikakvih prioriteta ulaska u viši rang. Mislim da je sve ovo već sada odličan uspjeh - zaključio je Škerbić.

ŽKK Vindi - ŽKK Koprivnica 69 : 67 (13-24, 14-16, 23-6, 19-21)

Suci: Marko MILKOVIĆ (Varaždin), Marija PERUČIĆ JOŠIĆ (Varaždin)
Opunomoćenik: Dražen MALOGORSKI (Varaždin)
Gledatelja: Utakmica je odigrana bez gledatelja zbog epidemiološke situacije

ŽKK VINDI
Z. Dukić, Pe. Žanić (9), P. Božović, K. Francišković (3), M. Barušić (Cap) (20), L. Brezovec (17), I. Lukan Lisec, S., Hrastić, I. Hrgarek, L. Kauzler (2), Pa. Žanić (18), R. Štrocinger. Trener: Škerbić Marko


ŽKK KOPRIVNICA
M. Korolija (4), G. Šestak (3), K. Šestak, V. Hrženjak (19), V. Čehok (Cap) , P. Mihalić (10) , J. Molnar, M., Kapitanić (1), J. Triplat (4), V. Šestak (17), D. Kovačić, M. Kapetanić (9). Trener: David Vujčić

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video