Vijesti / Sport

BITNA UTAKMICA

SLIJEDI ISTRA Varaždin čeka važan susret u Puli: Nećemo pogriješiti kao protiv Lokosa, idemo pobijediti

SLIJEDI ISTRA Varaždin čeka važan susret u Puli: Nećemo pogriješiti kao protiv Lokosa, idemo pobijediti
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon poraza od Lokomotive (0-1) za varaždinskog prvoligaša slijedi još jedna bitna utakmica u borbi za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Slijedi im gostovanje protiv dobro im poznate Istre 1961.

Loš dan i loša utakmica protiv momčadi s zagrebačke Kajzerice sad je iza varaždinskog prvoligaša. Okreću se novim izazovima, a čeka ih gostovanje u Puli kod Istre 1961.

- Svjesni smo da je ovo jako važna utakmica. Pobjedom u tom susretu možemo napraviti veliki iskorak prema ostanku, međutim, ta Istra je za nas uvijek neugodno gostovanje. Svjesni smo da neće biti lako, međutim, kao i svaku utakmicu smatram da imamo bolju momčad od Istre i idemo pokušati pobijediti  - najavio je pomoćni trener Varaždina Dario Jertec.

Puljani su u zadnjem kolu na Rujevici uzeli bod (1-1), a mogli su protiv Riječana i do pobjede da su imali malo više sportske sreće. No, Jertec ističe da to neće biti ni slična utakmica.

- Gledali smo tu utakmicu, odigrali su odličan susret. Ali to nije ista utakmica kakva se očekuje u subotu, protiv Rijeke je njima bilo 'lakše' kao i nama kad igraš s jačim protivnicima jer si u defenzivi i lakše je izlaziti u kontru. Čeka nas 50-50 utakmica gdje ćemo pokušati uzeti neki posjed i što više kombinatorike doći do njihovog gola, kao i što više pucati - jasan je 'varaždinski Vlado Kalember' i desna ruka Zorana Kastela.

Što se tiče momčadi koja ide u Pulu, Jertec je ovaj put bio malo tajnovit. No, poslao je jasnu poruku što očekuju od momčadi.

- Imamo ozlijeđenih, ali sigurno i Istra ima svoje probleme. To je sastavni dio svake utakmice da se bez nekoga mora, a netko će se izdići. Bez koga moramo, bez njega i možemo te ćemo složiti momčad s kojom možemo do pobjede u Istri. - objasnio je pomoćni trener Varaždina pa zaključio:

- Protiv Lokomotive smo odigrali jako lošu utakmicu, naravno da i mi treneri preuzimamo odgovornost jer smo ju loše postavili, ali ubrzo imamo novu šansu u Puli. Nadam se da ćemo biti pametniji jer cijeli tjedan radimo na tome. Vjerujem da smo dosad puno stvari napravili i ukazali dečkima, dobro proanalizirali lošu utakmicu protiv Lokosa i to nam se ne smije ponovno dogoditi.

Susret 22. kola 1. HNL između Istre 1961 i Varaždina na rasporedu je u subotu, 20. veljače, s početkom u 15 sati na stadionu Aldo Drosina. Podsjetimo, Varaždin je trenutno osmoplasirana momčad prvenstva s 19 bodova iz 21 utakmice. Iza njega su Lokomotiva s 18 bodova iz 20 utakmica kao pretposljednja, te posljednja Istra koja ima 14 bodova iz 20 utakmica.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video