Vijesti / Sport

VELIKO SLAVLJE

POBJEDA Varaždin iz jedine prilike do pobjede: Senić 'as sa klupe', Horkaš od mogućeg tragičara do heroja

POBJEDA Varaždin iz jedine prilike do pobjede: Senić 'as sa klupe', Horkaš od mogućeg tragičara do heroja
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Izabranici Zorana Kastela i Darija Jerteca došli su do velike pobjede u Puli (0:1)! Nakon što su cijelu utakmicu bili u podređenom položaju, a od 59. minute i s igračem manje, uspjeli su doći do minimalne, ali maksimalno vrijedne pobjede!

Kakvu smo utakmicu gledali na stadionu Aldo Drosina u Puli! Varaždin je cijeli susret bio u podređenom položaju, Istrani su imali penal koji je obranio danas odlični Horkaš, od 59. minute igrali su s igračem više nakon što je crveni karton dobio kapetan gostiju Marko Stolnik, a nakon većine utakmice u obrani Varaždin je zabio u 88. minuti za veliku pobjedu (0:1)! Sin Mateja Senića zasigurno je vidio tatin 'blajh' koji je donio veliko slavlje u redove varaždinskog prvoligaša.

Nisu najbolje krenuli Varaždinci u utakmicu, Kastel je vikao na svoju posljednju liniju već u prvim minutama utakmice. A prvi je put Dinko Horkaš morao reagirati već u šestoj minuti kad je slalom po lijevom boku i gol aut liniji napravio Vuk i ubacio za Guzinu koji s pet metara puca u prvi kut, ali je jako dobro reagirao golman Varaždina.

Još se jednom vinuo Horkaš ni minute kasnije kad je kapetan domaćih Blagojević odlično potegnuo sa dvadesetak metara od gola, a pogodio je u lijevu stativu. Ubrzo nakon toga odlučio se trener gostiju na promjenu taktike u 4-1-4-1 sa Postonjskim na poziciji deep lying playmakera dok je Grgec bio u sredini veznog reda sa Đurasekom.

Zastali su svi u 28. minuti kad je u gostujućem šesnaestercu pao Šime Gržan koji je tražio jedanaesterac i zbog prosvjeda dobio žuti karton. Zakasnio je malo Horkaš koji se javio Stolniku da mu pusti loptu, ali je napadač Istre stigao prvi, a nakon pregleda VAR snimke Jović je odlučio da se ipak radi o penalu te je poništio žuti karton za Gržana.

No, kako je ‘zakuhao’, tako se i iskupio Horkaš. Hladno se bacio u lijevu desnu stranu gola i obranio, valja priznati, loš šut veznjaka Istre te je rezultat ostao nepromijenjen! Nekoliko minuta kasnije pregledavala se i VAR snimka nakon što je rukom igrao Šutalo u šesnaestercu, ali odlučili su suci da to nije bilo za najstrožu kaznu.

Odlično je Istra kombinirala i u 42. minuti. Lončar je dodao kratko za Gržana koji je petom ostavio za Guzinu, došao je u čistu situaciju sa sedam metara, ali se u posljednji trenutak okliznuo pa je varaždinska obrana stigla loptu skrenuti u korner. U prvom su se dijelu igrale četiri minute nadoknade, ali rezultat je na odmoru bio isti kao i na startu – 0:0.

A u nastavku su prvi opet zaprijetili domaći nogometaši. Opalio je Hujber s ruba šesnaesterca, ali Horkaš je to obranio. A nedugo nakon toga dogodila se i još jedna loša situacija za Varaždin. Stolnik je kao zadnji igrač obrane nekako u skoku sapleo Gržana za što mu je Jović pokazao direktni crveni karton. Nije tu više bilo spasa za kapetana Varaždina, a nakon toga je umjesto Pece ušao Senić.

Trener Istre Danijel Jumić pak je s druge strane pojačao napad kako bi u posljednjih pola sata s igračem više pokušao do sva tri boda. Još jedna nesreća za Varaždin je da na utakmici protiv Osijeka neće biti ni Jorgea Obregona koji je dobio treći žuti karton.

Napadali su domaći, ali nisu bili učinkoviti, a nekoliko je puta Horkaš odlično reagirao na duge ubačaje. A onda ono čemu su se Kastel i Jertec nadali jer su toliko puta spominjali dugu loptu na Obregona. 

I to se dogodilo - Obregon je izborio faul, Postonjski je ubacio, a odlično je reagirao Matej Senić i glavom iz blizine pospremio loptu u mreži za veliko slavlje Varaždina! Pregledavala se snimka, ali zaleđa nije bilo.

Četvrti je sudac pokazao velikih šest minuta nadoknade, ali ni to nije bilo dovoljno Istri te je Varaždin došao do velike i važne pobjede! Ovom pobjedom je Varaždin 'zakucao' Istru za dno tablice.

Varaždinski prvoligaš sad je na sedmom mjestu sa 22 boda iz 22 utakmice, dok su iza njega Slaven Belupo sa 21 bodom iz 20 utakmica na osmom mjestu, pretposljednja deveta je Lokomotiva sa 18 bodova iz 20 utakmica, a posljednja je Istra 1961 sa 14 bodova iz 21 susreta i imat će težak posao Istrani žele li ostati u 1. HNL i iduće sezone.

Istra 1961 – Varaždin 0:1 (0:0)
88' Senić (0:1)
Suci: Fran Jović (Zagreb) – Vedran Đurak (Sisak), Luka Pušić (Zagreb); VAR – Tihomir Pejin (Donji Miholjac)
Žuti kartoni: Istra 1961 – Galilea (65’), Tomašević (87')
                         Varaždin – Grgec (50’), Obregon (70’)
Crveni kartoni:  Varaždin - Stolnik (58’)

NK Istra 1961 (4-3-3)

Lučič – Navarro (86. Šipoš), Šutalo, Tomašević, Gonzalez (27. Hujber) – Lončar (60. Špoljarić), Galilea, Blagojević – Gržan, Guzina, Vuk (61. Bande)

NK Varaždin (5-4-1)

Horkaš – Memija, Stolnik (c), Grgec (87. Čelić), Pellumbi, Urata – Peco (62. Senić), Postonjski, Đurasek, Glavina (46. Herrera) - Obregon

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video