Vijesti / Sport

SLAVLJE U PULI

DOJMOVI Nakon velike pobjede Kastel objasnio: Krenuli smo nervozno i u grču, a ispalo je kako je ispalo

DOJMOVI Nakon velike pobjede Kastel objasnio: Krenuli smo nervozno i u grču, a ispalo je kako je ispalo
Sasa Miljevic/PIXSELL

Iako su cijelu utakmicu bili u podređenom položaju, Varaždinci su na kraju protiv Istre (0:1) uzeli tri boda, a to je ono najvažnije. Podcrtao je susret i trener Kastel, a sad slijede novi izazovi protiv jakih protivnika.

Valja priznati da je Istra bila bolja momčad na subotnjem susretu u Puli, ali ne pobjeđuju uvijek bolji. Varaždin je golom Mateja Senića u 88. minuti slavio protiv Puljana i tako napravio veliki korak prema ostanku u elitnom rangu hrvatskog nogometa. 

- Sigurno jedna teška utakmica velikog značaja u borbi za ostanak. Donijelo je to jedan grč i nervozu, nismo ušli kako smo trebali. Imali smo problema u sastavu jer su otpali Posavec i Boban, a dečki koji su ušli umjesto njih (Peco i Glavina op.a.) odigrali su odlično. Situacija je bila takva kakva je, istrpjeli smo detalje kad se utakmica lomila, uspjeli smo zabiti taj gol i igrali pola sata s igračem manje. Sačuvali smo mrežu netaknutom, a želim čestitati i Istri te im poželjeti sreću u borbi za ostanak. Nama ova pobjeda jako puno znači - započeo je trener Varaždina Zoran Kastel.

Vikao je u početku utakmice na svoje igrače u zadnjem redu koji nisu mogli pohvatati napadače Istre pa je odlučio iz 5-4-1 presložiti formaciju u 4-1-4-1 s Grgecom u vezi, a Postonjskim na zadnjem veznom.

- Bio je problem jer smo u sredini imali igrača manjka pa smo digli Grgeca jer je polivalentan te može odigrati veznog i libera. Oni su se išli prilagođavati nama, mi njima i ispalo je kako je ispalo. Ima još puno utakmica i svaka je bitna, i dalje moramo tražiti bodove. Dok ne budemo teoretski sigurni, nećemo se opuštati. S Lokomotivom smo ispustili meč loptu, sad smo je uspjeli vratiti, ali dugo je prvenstvo i tu će biti svega - pojasnio je trener varaždinskog prvoligaša. 

Nakon pobjede protiv Istre, Varaždin očekuje serija protiv najvećih hrvatskih klubova.

- Imamo seriju Osijek, Hajduk, Dinamo i Rijeka, a pokazali smo već u prijašnjim serijama da možemo uzeti bodove tim ekipama iz 'gornjeg doma'. Ništa, idemo se spremiti i pokušati odmah dobiti Osijek pa se spremati za daljnje utakmice - zaključio je Kastel.

Varaždinski prvoligaš sad je na sedmom mjestu sa 22 boda iz 22 utakmice, dok su iza njega Slaven Belupo sa 21 bodom iz 20 utakmica na osmom mjestu, pretposljednja deveta je Lokomotiva sa 18 bodova iz 20 utakmica, a posljednja je Istra 1961 sa 14 bodova iz 21 susreta i imat će težak posao Istrani žele li ostati u 1. HNL i iduće sezone.

Sljedeća utakmica je ona već spomenuta protiv Osijeka. Bit će to susret 23. kola 1. HNL koji se igra u petak, 26. veljače, s početkom u 18 sati na stadionu Varteksa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video