Vijesti / Sport

NOVA TEŠKA UTAKMICA

STIŽE OSIJEK Varaždin na velikom ispitu bez Stolnika i Obregona: 'Doma smo igrali bolje protiv boljih'

STIŽE OSIJEK Varaždin na velikom ispitu bez Stolnika i Obregona: 'Doma smo igrali bolje protiv boljih'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon bitne pobjede protiv Istre 1961 u Puli (0:1) pred nogometašima Varaždina je teška utakmica na domaćem terenu. U goste stiže Osijek predvođen Nenadom Bjelicom.

Prije svega rekao bih da smo doma uvijek igrali bolje utakmice protiv boljih momčadi. Ovom karakteru i profilu igrača više odgovara igra na polukontru gdje smo ovdje već srušili Goricu, Rijeku i Hajduk, a sve ćemo napraviti da srušimo i Osijek, pojasnio je prije nadolazeće utakmice pomoćni trener Varaždina, Dario Jertec.

Nakon što cijelu utakmicu u Puli praktički nisu zaprijetili golu Ivana Lučića, vratili su se Varaždinci s punim plijenom. Zabio je Matej Senić glavom u 88. minuti za velika tri boda.

- Naravno da je pozitivno i jako utjecalo. Dalo nam je jedan mir da budemo još opušteniji, odnosno da pozitivnim rezultatom protiv Osijeka potvrdimo tri boda i osiguramo taj ostanak koji je glavni cilj Varaždina - jasan je Jertec.

Sad slijedi novi izazov. Na stadion Varteksa stiže Osijek, momčad koja se s Dinamom bori za naslov prvak Hrvatske. Ove sezone su u dva navrata slavili izabranici Nenada Bjelice (0:1, 1:0).

- Dobro smo ih izanalizirali, znamo da su dobra momčad. Međutim, vjerujem da smo i mi dobra momčad, ali da još ne prikazujemo partije kakve možemo i kakve ćemo prikazivati u sljedećim utakmica. Vjerujem da ćemo samo rasti i što više maknemo opterećenje svakog boda s leđa to će igračima biti lakše i svakom utakmicom očekuju da će biti još bolji i bolji - rekao je pomoćni trener Varaždina.

Nakon što je protiv Istre dobio crveni karton, neće biti kapetana Marka Stolnika kao ni napadača Jorgea Obregona koji ima tri akumulirana žuta kartona. Upitni su zbog ozljeda Gabrijel Boban i Ivan Posavec.

- Naravno da je najdraže dok su svi ovdje, ali vjerujem da smo jaki i bez njih i možemo sastaviti momčad koja će pobijediti Osijek. To ćemo i učiniti jer je svakom igraču to šansa za vlastitu promociju i boljitak kluba, a svatko je svjestan da mora biti na top nivou - zaključio je Dario Jertec.

Utakmica 23. kola 1. HNL između Varaždina i Osijeka na rasporedu je u petak, 26. veljače, s početkom u 18 sati na stadionu Varteksa.

Varaždinski prvoligaš sad je na sedmom mjestu sa 22 boda iz 22 utakmice, dok su iza njega Slaven Belupo sa 21 bodom iz 20 utakmica na osmom mjestu, pretposljednja deveta je Lokomotiva sa 18 bodova iz 20 utakmica, a posljednja je Istra 1961 sa 14 bodova iz 21 susreta i imat će težak posao Istrani žele li ostati u 1. HNL i iduće sezone.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video