Vijesti / Sport

TEŠKO GOSTOVANJE

SLIJEDI HAJDUK Kastelove trupe putuju u Split: 'Više to nije Hajduk koji smo pobijedili, kompaktniji su'

SLIJEDI HAJDUK Kastelove trupe putuju u Split: 'Više to nije Hajduk koji smo pobijedili, kompaktniji su'
Matija Habljak/PIXSELL

Varaždinski prvoligaš nakon bolnog poraza od Osijeka (2:3) ide na teško gostovanje u Split, a trener Zoran Kastel morat će napraviti neke promjene u momčadi.

Nakon vodstva na poluvremenu protiv Osijeka (2:0), nogometaši Varaždina nisu uspjeli zadržati ni bod te su na kraju izgubili 2:3, a tjedan dana nakon bolnog poraza očekuje ih gostovanje u Splitu. U prosincu se Hajduk nije dobro proveo u Varaždinu kad su domaći nogometaši slavili s 4:2 (2:0)

- Više to nije taj Hajduk, to je druga ekipa pojačana s tri igrača prema naprijed. To su Livaja, Kačaniklić i Fossati te su oni sad bolji i kompaktniji, a prošlo kolo i slavili u Rijeci. Sigurno da su se digli i da nas čeka zanimljiva utakmica - započeo je trener Varaždina, Zoran Kastel.

Cilj ostanka u elitnom rangu hrvatskog nogometa sve je bliže, ali ima još dosta do kraja. Svaki je bod biran. 

- Ne možemo se doći u Split braniti te se moramo otvarati prema naprijed i biti opasni prema naprijed. Moramo zabiti gol za neki pozitivan rezultat, a vidjet ćemo s kojim igračkim kadrom idemo na put jer imamo neke ozlijeđene igrače pa će to diktirati put u našoj igri. Zasad smo sigurno ostali bez Pece i Đuraseka, Grgec ima tri žuta kartona pa tri igrača ulaze unutra, ali vraćaju se Obregon i Stolnik - objašnjava trener Varaždina.

Hajduk je od poraza u Varaždinu promijenio trenera, ali i doveo dosta novih igrača koji su se pokazali kao velika pojačanja.

- Analizirat ćemo još dodatno Hajduk, glavne njihove opasnosti su sigurno napadački dio ekipe. Livaja, Umut, Teklić koji igra iza špice i bitno je kako ćemo reagirati na ta tri igrača i sigurno je da će to odlučiti utakmicu - zaključio je Kastel.

Susret 24. kola 1. HNL između Hajduka i Varaždina na rasporedu je u subotu, 6. ožujka, s početkom u 17 sati i pet minuta na splitskom Poljudu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video