Vijesti / Sport

NIJE IŠLO

DABROVI Turkovićeve trupe izgubile u Zagrebu: Još jedno kolo dijeli ih od 'Lige za prvaka'

DABROVI Turkovićeve trupe izgubile u Zagrebu: Još jedno kolo dijeli ih od 'Lige za prvaka'
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever

Rukometaši varaždinskog GRK-a 1930 na gostovanju kod zagrebačke Dubrave nisu uspjeli svladati domaće rukometaše te su izgubili 33:25 (16:10).

Nisu uspjeli doći do matematičke potvrde plasmana u 'Ligu za prvaka', a postoji mogućnost i da u zadnjem kolu ludim ishodom ostanu 'kratki' za zacrtani cilj. No, bilo kako bilo, varaždinski rukometaši izgubili su kod Dubrave 33:25 (16:10).

Nije to bila dobra utakmica Turkovićeve momčadi koja je od početka bila u zaostatku. U devetoj minuti domaći odlaze na prvu osjetniju prednost (6:3), koja se nakon toga povećava (7:3), a tri, odnosno četiri razlike za domaće na semaforu je stajalo sve do posljednje minute kad su s dva gola rukometaši Dubrave na poluvremenu imali velikih +6 (16:10).

Nisu se u nastavku uspjeli Dabrovi ozbiljnije približiti Dubravi, tek su u 45. minuti došli na pet golova zaostatka (23:18), u 49. je bilo i -4 (25:21), ali ništa bliže od toga. Do kraja utakmice su domaći rukometaši samo povećali prednost na osam golova razlike (33:25).

Najraspucaniji su u redovima domaćina bili Karlo Godec i Marin Lisac sa po sedam zabijenih golova, a kod gostiju je najviše zabio Tin Šestak - šest golova. Varaždin je sad u čudnoj situaciji. 

Naime, Dabrovi još uvijek mogu otpasti iz nastavka u 'Ligi za prvaka'. Oni su trenutno trećeplasirani sa 24 boda, a četiri prvoplasirana idu dalje. Sesvete i Poreč imaju 24 boda, a četvrta Dubrava i peta Gorica po 22 boda.

U posljednjem kolu u Varaždin za dva tjedna dolazi Poreč pa zapravo imaju sve u svojim rukama. Također, Dubrava gostuje kod posljednjeplasiranog Dubrovnika, a Sesvete i Gorica igraju međusobno.

Kalkulacije nećemo raditi jer GRK-ovci imaju sve u svojim rukama i vjerujemo da će sve proći kako je zacrtano te ćemo u nastavku gledati varaždinske rukometaše u 'Ligi za prvaka'.

RK Dubrava - GRK Varaždin 1930 33:25 (16:10)

RK Dubrava 

Marković (2), Grahovac (9) - Ivanković 5, Sofić 1, Mandić 1, Šalić, Turčić 1, Lisac 7, Vučelić 2, Godec 7, Malbašić 3, Mihaljević, Šafranko 4, Obradović, Kaštelan, Babić 2

GRK Varaždin 1930 

Lesjak (1), Črnila (3) - Trojko 4, Budinski 3, Divjak, Šagij 2, Šestak 6, Grubišić 2, Čelić 1, Toplek, Mihaljević 2, Hrupić, Vidaček 1, Mlakar, Vincek, Tači 4

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!