Vijesti / Sport

utrka

HUMANITARNA UTRKA GRADA ANĐELA Ove godine trči se za varaždinsku pedijatriju

HUMANITARNA UTRKA GRADA ANĐELA Ove godine trči se za varaždinsku pedijatriju
Foto agencija Sjever/Siniša Sović

2. humanitarna utrka grada anđela održat će se u nedjelju, 9. svibnja...

Sportsko rekreativno društvo 315 Sjeverozapad i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, na inicijativu Damira Habijana, organizira humanitarnu utrku čiji će sav prihod od kotizacija biti doniran Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin.

Najavljeno je to u utorak na konferenciji za novinare, što znači da se u Varaždinu vraća Humanitarna utrka grada anđela.

2. humanitarna utrka grada anđela održat će se u nedjelju, 9. svibnja, sa startom na Kapucinskom trgu u 10 sati.

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, podsjetila je da je 2019. godine organizirana 1. humanitarna utrka grada anđela za Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize, te je sav prihod od kotizacija i donacija građana, u iznosu od 33.200 kuna, usmjeren za troškove njegovog liječenja.

- Ovo je samo nastavak prve odlične humanitarne utrke grada anđela. Ove godine smo odlučili da će sva donirana sredstva biti usmjerena na račun pedijatrijskog odjela Opće bolnice u Varaždinu. Naravno da svatko, tko želi, može uplatiti i više od tih 50 kuna kotizacije. Tijekom ovog tjedna ćemo objaviti broj žiro računa na koji će se moći uplatiti sredstva – rekla je Sitar.

Damir Habijan zahvalio je SRD 315 Sjeverozapad i Zajednici na prihvaćanju inicijative i organizaciji 2. humanitarne utrke.

- Nažalost, prošle godine, obzirom na epidemiološke uvjete, nismo bili u mogućnosti organizirati humanitarnu utrku. Nadam se da će epidemiološka situacija 9. svibnja biti povoljnija i da će biti moguće da je održimo. Kotizacija je ista kao i prije dvije godine. Cjelokupni iznos od tih 50 kuna uplaćuje se direktno na poseban račun u svrhu uplate za Odjel pedijatrije OB Varaždin. U slučaju da se utrka ne uspije održati obzirom na uvjete, cijeli iznos ćemo vratiti uplatiteljima ukoliko to žele, a ako ne žele povrat, taj će iznos biti uplaćen u navedenu svrhu – pojasnio je Habijan i dodao da ruta utrke ostaje ista.

- Mislim da su je građani dobro prihvatili. Radi se o startu na Kapucinskom trgu, cilj je također na Kapucinskom, trči se užim centrom grada i proći će se uz Stari grad, na bedem da ima malo i uspona. 4 kilometra i 850 metara je dužina i to nije zahtjevno, mogu sudjelovati svi koji žele pomoći – kazao je Habijan.

Predsjednik SRD 315 Sjeverozapad, Marko Dugandžić, pozvao je građane da se odazovu.

- Prijave idu preko aplikacije stotinka.hr. Svaki sudionik utrke dobit će u startnom paketu buff - sportsku maramu s logom utrke i predivnu medalju sa znakom anđela. Veselimo se utrci i nadamo da će vrijeme i mjere poslužiti – završio je Dugandžić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!