Vijesti / Sport

VAŽAN REZULTAT

STRAŠAN BOD Kakva drama u Osijeku! Prvo bomba Obregona, a onda je Horkaš obranio penal za bod u 95. minuti!

STRAŠAN BOD Kakva drama u Osijeku! Prvo bomba Obregona, a onda je Horkaš obranio penal za bod u 95. minuti!
Davor Javorovic/PIXSELL

Umalo je utakmica na Gradskom vrtu imala tužan epilog, ali onda je Horkaš u posljednjim sekundama utakmice obranio penal najboljem strijelcu prvenstva i donio Varaždinu vrijedan bod u borbi za ostanak u HNL-u!

Dinko Horkaš od plivanja do heroja! Golman Varaždina spasio je možda i bod vrijedan ostanka u 1. HNL obranivši penal Ramonu Mierezu u 95. minuti utakmice te je ostalo 1-1 (0-0) u Osijeku, a Varaždin kući stiže s zlata vrijednim bodom!

Oprezno se krenulo u utakmicu, Kastel je u blok postavio ono što je imao. Već su u šestoj minuti zaprijetili gosti, ali svojem golu. Nakon jednog ubačaja je Čelić skrenuo loptu, ali otišla je pokraj Horkaševa gola. Osam minuta kasnije čudna situacija u šesnaestercu Varaždina.

Pao je Bohar nakon starta Novoseleca i uzviknuo, tražili su domaći penal, ali nakon konzultacije s VAR sobom Perica je poručio da se može dalje igrati. Prvi udarac koji bi išao u okvir da ga obrana nije blokirala bio je onaj Pilja u 20. minuti.

Nismo gledali previše zanimljivo prvo poluvrijeme, a u 35. minuti je Boharov ubačaj zamalo završio u golu, no sreće su imali gosti koji su prvi put ozbiljnije zaprijetili dvije minute kasnije kad je iz daljine opalio Elezi, ali obranio je to Ivušić.

Imali su što za poručiti Bjelica i Kastel na poluvremenu, a veliku su šansu u nastavku prvi imali gosti. Okrenuo se Obregon nakon dodavanja iz auta, gurnuo kroz noge Škoriću, ali odlično mu je Ivušić izašao u šut i obranio stopostotnu priliku!

Nedugo nakon toga je odlično izvana pucao Pilj, ali istaknuo se Horkaš. A onda šok na Gradskom vrtu. Postonjski je izveo minijaturu na sredini terena i dodao Obregonu koji se okrenuo na desnu nogu te strašnim udarcem probio Ivušića!

Ali, slavlje Varaždina nije dugo trajalo jer je u 74. minuti nakon ubačaja zaplivao Horkaš, a Mierez je zabio glavom i poravnao rezultat. Iskupio se Horkaš za veliku grešku 10 minuta kasnije kad je nakon kornera skinuo loptu s crte pa zatim odlično izbio još jedan ubačaj.

A mogli su nogometaši Varaždina šokirati Bjeličine trupe u 89. minuti kad je Postonjski odlično uposlio Pecu, a ovaj dao lijepu povratnu za Posavca kojeg je čuvao Škorić i - poskliznuo se! No, varaždinska desetka pucala je pokraj gola.

A onda prava drama u smiraj utakmice. Četvrti je sudac pokazao pet minuta nadoknade, a u toj petoj minuti je Santini pokušao prebaciti loptu na petercu, ona je u ruku pogodila Novoselca, a VAR soba je reagirala.

Nakon pregleda snimke Perica je odlučio kako je penal. Loptu je uzeo Mierez i pucao u lijevu stranu Horkaševa gola, a Dinko se odlično bacio i sačuvao bod Varaždinu. Ovim remijem je Varaždin došao na 27 bodova, što je bod više od Lokomotive (26) te dva više od posljednje Istre 1961 (25).

NK Osijek – NK Varaždin (0:0)
69’ Obregon (0:1), 74’ Mierez (1:1)
Suci: Goran Perica (Šibenik) - Mario Pepur (Split), Ante Čuljak (Zagreb); VAR: Fran Jović (Zagreb)
Žuti kartoni: Osijek – Igor Silva (59.), Cheberko (62.) Lopa (77.)
                  Varaždin – Posavec (38.), Vuk (63.), Čelić (79.)
Crveni kartoni

Osijek (3-5-2)

Ivušić – Barišić (57. Santini), Škorić (c), Cheberko – Silva, Pilj (72. Lopa), Kleinheisler, Žaper, Bočkaj (57. Jurčevič) – Bohar (73. Erceg), Mierez

Varaždin (4-2-3-1)

Horkaš – Novoselec, Stolnik, Čelić, Memija – Postonjski, Elezi (75. Grgec) – Posavec (90.+3. Glavina), Đurasek (c), Vuk (86. Urata) – Obregon (75. Peco)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video