Vijesti / Sport

BORBA ZA OSTANAK

DOLAZI HAJDUK Kastel ih pobijedio u debiju, sad slijedi novi susret protiv 'bilih': Taktički su skoro savršeni

DOLAZI HAJDUK Kastel ih pobijedio u debiju, sad slijedi novi susret protiv 'bilih': Taktički su skoro savršeni
Ivo Cagalj/PIXSELL

Još je malo do kraja prvenstva, a pred nogometšima Varaždina je borba za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa. U osam dana ih čekaju tri utakmice, a prvo im u goste stiže Hajduk.

Četiri kola su do kraja, borimo se za ostanak, a Hajduk za Europu. Sigurno da nas očekuje zanimljiva utakmica. Svi imamo svoje ciljeve, ovaj bod u Osijeku sigurno nam psihološki jako puno znači. Nadamo se da ćemo doma uspjeti odigrati jako dobru utakmicu i uspjeti uknjižiti bodove, najavio je nadolazeću utakmicu trener Varaždina Zoran Kastel.

Strateg varaždinskog prvoligaša debitirao je na klupi baš protiv 'bilih' i pobijedio ih 4-2. Tad je Hajduk vodio Boro Primorac, a nakon toga je igrao protiv Paola Tramezzanija u Splitu i izgubio 2-0.

- Nije to tad bio taj Hajduk koji igra sad. Ekipa se kompletirala, došlo je dosta novih igrača i puno su ozbiljniji, taktički zrelija. Ekipa koja nikome ne dopušta puno šansi, igraju taktički savršen nogomet. Ne otvaraju se i ne nude puno, moramo biti pametni i strpljivi da dobijemo tu utakmicu. Čeka nas težak i kompaktan protivnik koji ima Livaju, a on je među TOP3 igrača lige. Sigurno nas čeka težak zadatak - rekao je Kastel.

U osam dana slijede tri utakmice i veliki izazov za trenera koji mora paziti na rezultat, ali i doziranje igrača za sljedeće utakmice kako pred sam kraj prvenstva ne bi ostao dodatno oslabljen.

- Kraj sezone je, Hajduk sigurno ima širi kadar nego mi. Svi imamo problema s kartonima i ozljedama, a oni imaju veći kadar nego puno ekipa u 1. HNL. Doći će spremni, imat ćemo jedan težak zadatak i nadam se da ćemo dobro parirati i uknjižiti bodove - zaključio je trener Varaždina.

Nema Čelića radi kartona, a ima dosta ozlijeđenih. Upitni su Memija, Novoselec i Tkalčić. Utakmica 33. kola 1. HNL između Varaždina i Hajduka na rasporedu je u subotu, 8. svibnja, s početkom u 17 sati na stadionu Varteksa.

Još su četiri kola do kraja, a Varaždin ima 27 bodova, što je bod više od Lokomotive (26) te dva više od posljednje Istre 1961 (25). 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video