Vijesti / Sport

euro 2021.

Luka Ivanušec spreman za Euro: 'Ako trebam igrati, spreman sam'

Luka Ivanušec spreman za Euro: 'Ako trebam igrati, spreman sam'
Sanjin Strukić/Pixsell

Ivanušec je nedavno uvršten i u najbolju momčad mladi reprezentacija Europskog prvenstva do 21 godine...

Po prvi puta se u A reprezentaciji za veliko natjecanje nalazi 22-godišnji veznjak Dinama Luka Ivanušec, koji je na nedavno završenom EP-u mladih reprezentacija uvršten u najbolju momčad.

Vezana vijest:

luka ivanušec NOGOMET PRIZNANJE Luka Ivanušec u najboljoj momčadi Eura U-21

- Drago mi je zbog toga jer je bilo puno kvalitetnih igrača te da su ljudi prepoznali moje igre na Euru U-21. Malo umora ima, ali kad dođeš u A reprezentaciju ne možeš razmišljati o tome, pogotovo kad si tu prvi puta. Jednostavno moraš zaboraviti na umor i ideš dalje - izjavio je na video konferenciji Ivanušec, koji u Dinamu igra na desnom krilu.

Na novinarski upit da li je sa izbornikom Zlatkom Dalićem razgovarao o svojoj ulozi u reprezentaciji, Ivanušec je kazao:

- Pričali smo, rekao je da ne moram nigdje žuriti, da moje vrijeme tek dolazi, te da samo treniram i da ćemo vidjeti. Ja sam spreman ako dođe do toga da trebam igrati. No, tu su igrači koji su već dugo u reprezentaciji, a ja sam ovdje prvi puta. Hoću li dobiti minutažu, to ovisi o izborniku.

Ivanušec je debitirao za A reprezentaciju prije četiri i pol godine na turneji u Kini i tada je zabio gol u susretu protiv kineske reprezentacije.

- Ne mogu vjerovati da su već prošle četiri i pol godine, ali sjećam se toga. Od igrača koji tamo igrali sada su tu Livaković, Barišić i Juranović. No, ovo je druga priča, ovo su pripreme za veliko natjecanje. Došao sam u ekipu gdje su top igrači, koji igraju u vrhunskim klubovima.

Kakav je osjećaj biti u svlačionici zajedno sa Lukom Modrićem, te da li ima tremu? 

- Bilo je na početku, ali dobro smo se uklopili i svi su nas dobro prihvatili. Svaki dan pričaš s njima, pa je trema iz dana u dan manja i svakim danom je sve bolje.

Ivanušec je na konferenciju za novinare stigao nakon Milana Badelja, koji ga je pohvalio rekavši da ima ekstrakvalitetu.

- Za Badelja prvo moram reći da je sjajan čovjek, daje savjete i ima puno iskustva. Također, on je fantastičan igrač, Gvardiol i ja ne možemo mu uzeti loptu, uvijek ima neko rješenje. Moglo bi se reći da je pravi nogometni doktor.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!