Vijesti / Sport

škola košarke

Košarkaški klub Varteks organizira besplatnu školu košarke za osnovnoškolce, evo detalja

Košarkaški klub Varteks organizira besplatnu školu košarke za osnovnoškolce, evo detalja
Ilustracija

Prava prilika za male košarkaše...

Novo osnovani košarkaški Klub Varteks Varaždin ovaj i sljedeći vikend održava besplatnu školu košarke na novo obnovljenom košarkaškom igralištu POS za sve dječake od 1. do 4. razreda osnovne škole (dječaci rođeni 2010 - 2014 godine).

Također škola košarke Varteks za početnike će se provoditi u lipnju, srpnju i kolovozu 2021. na vanjskim terenima košarkaškog igrališta Graberje, novom igralištu skejt park, POS igralištu i dvorani Graberje.

- Cilj nam je prenijeti djeci košarkaško znanje te kroz igru i vježbe potaknuti razvoj motoričkih sposobnosti koje su senzitivne kod dječaka od 1. do 4. razreda osnovne škole (brzine, agilnosti, ravnoteže, preciznosti, koordinacije...) a za što će biti zaduženi stručni košarkaški treneri s više godišnjim iskustvom u području košarke i sporta - poručuju iz kluba.

Treneri koji će sudjelovati su:

Petar Zajec magistar kineziologije (15 godina košarkaški trener u mlađim dobnim kategorijama);

Matija Ciglar prof. kineziologije (trener s višegodišnjim iskustvom u mlađe dobnim kategorijama i 2018 godine prvak države u košarci s dječacima 2 i 3 razred OŠ.);

Dejan Čonda - diplomirani trener košarke za rad s mlađim dobnim kategorijama s višegodišnjim iskustvom;

Marko Martinčević - također diplomirani trener košarke za rad s mlađim dobnim kategorijama s višegodišnjim igračim iskustvom;

Andrej Bušić - magistar kineziologije i kondicijski trener s višegodišnjim igračim iskustvom iz košarke;

Petar Martinec - vanjski suradnik – kineziterapeut;

Dalibor Kišić - izokinetička rehabilitacija.

- Želja nam je u suradnji s nogometnim klubom Varteks Varaždin, varaždinsku košarku vratiti na visoki nivo gdje je nekad bila (a to je jednino moguće sustavnim radom u mlađim dobnim kategorijama i educiranim trenerima). Osim toga, velika nam želja  vratiti navijače i publiku na tribine i nastaviti s trenizima košarke po cijeloj županiji.

Za sve upite vezano za članstvo i školu košarke javite se na broj 092 335 6241.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!