Vijesti / Sport

ak varaždin

Jakov Štampar novi je kadetski prvak Hrvatske na 1000 metara

Jakov Štampar novi je kadetski prvak Hrvatske na 1000 metara
AK Varaždin

Odlične vijesti iz atletike...

Proteklog vikenda je u Čakovcu, u organizaciji AK Međimurje, održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje. Uz rekordan broj natjecatelja iz cijele Hrvatske nastupilo je i dvoje članova AK Varaždin u kategoriji kadeta odnosno kadetkinja.

Najprije je u subotu nastupila Ana Goričanec u utrci na 1500 metara. U svojoj skupini Ana se hrabro borila i otrčala vrlo dobru utrku u vremenu 5:20:25 što je i njen novi osobni rekord, a istrčano vrijeme bilo je dostatno za 12. mjesto.

Nakon Ane na teren je istrčao Jakov Štampar koji je u utrci na 1000 metara istrčao novi osobni rekord u vremenu 2:42:93. Bitno je za napomenuti da je Jakov trčao vrlo pametno cijelu utrku i samo kontrolirao protivnike do 700 metara, a onda je 'ubacio u višu brzinu' i ciljem uvjerljivo protrčao prvi.

Drugi dan Ana je nastupila u utrci na 600 metara i istrčala opet svoj osobni rekord 1:50,29. Ovim rezultatom osvojila je 21. mjesto.

Jakov je za 2. dan izabrao 100 metara, a istrčavši 12,11 pokazao da osim izdržljivosti posjeduje i zavidnu brzinu. Istrčao je prvih službenih 100 metara u životu, a s ovim odličnim rezultatom osvojio je 7. mjesto od 30-ak natjecatelja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video