Vijesti / Sport

Trčanje

FOTO Održan 1. Trail 'U gaćicama v Gačice', pobjednici Andrej Hladnik i Monika Rudolf

FOTO Održan 1. Trail 'U gaćicama v Gačice', pobjednici Andrej Hladnik i Monika Rudolf
AK Varaždin

Vrlo uspješni bili su članovi AK Varaždin s čak sedam postolja u 6 utrka.

U nedjelju, 18. srpnja 2021. održao se prvi trail u mjestu Gačice – 'U gaćicama v Gačice'. Utrka neobičnog imena, započela je kišom prije starta, ali nikog nije omela da ostvari što bolji rezultat.

Najprije je krenula utrka na 7 km (“Kratke gaće”) i 18 km (“Duge gaće”), a nakon 10 min i utrka na 3 km do Vražjeg stolčeka i natrag.

Već kod ulaska u cilj prvih trkača vidjelo se koliko je staza blatna i zahtjevna, ali njihova nasmijana i zadovoljna lica govorila su više od riječi. Prvi su na cilj počeli stizati natjecatelji s utrke na 3 km i 7 km, a pobjednici tih utrka su:

Na 3 kilometra muški – Jakov Štampar (AK Varaždin, 19:19). Kod žena je pobjednica Ana Goričanec (AK Varaždin, 19:40).

Na 7 kilometara muški pobjednik je Tomaž Rep (AK Ormož, 30:07), a kod žena Dina Androić (AK Varaždin, 44:08).

U najduljoj, najtežoj i najviše blatnoj utrci na 18 km ('Duge gaće') prvi je ciljem protrčao Andrej Hladnik (AK Varaždin) kojemu je za svladati ovu ne baš laku i na pojedinim dijelovima opasnu i zahtjevnu stazu trebalo 1:27:41.

Drugi je ciljem prošao Bruno Škrinjarić (MK Velika Gorica) u vremenu 1:28:50 ispred Zorana Križanića (AK Varaždin) kojemu se štoperica zaustavila na 1:31:02.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je slovenska predstavnica Monika Rudolf u vremenu 2:02:34 ispred Maje Čavlović (IND) – 2:10:16 dok se na 3. mjesto plasirala Anamarija Jelaković (AK Varaždin) i ugodno iznenadila otrčavši odličnu utrku u vremenu 2:13:39.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!