Vijesti / Sport

triatlon

Varaždinski triatlonci na kišnim i olujnim trkama: Zlatko Sir i Teodor Pichler u Bilju i Austriji

Varaždinski triatlonci na kišnim i olujnim trkama: Zlatko Sir i Teodor Pichler u Bilju i Austriji
Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Trka u Austriji je posebno popularna, zovu ju brdski triatlon zbog teške konfiguracije za bicikl i za trčanje.

Trke u triatlonu ne otkazuju se zbog vremenskih nepogoda, osim kod izravne opasnosti po život sportaša.

U subotu 17. srpnja nastupili su; Zlatko Sir na hrvatskom državnom prvenstvu u Bilju u sprint aquatlonu /500m plivanja, 2,5 km trčanja- 1 mjesto u M65.

Istodobno je Teodor Pichler nastupio na najstarijoj trci u Austriji na olimpijskom triatlonu za klub HSV Triathlon Kärnten, od četvorice prijavljenih zauzeo 2 mjesto u M70.

Trka se bodovala za austrijski kup, klupski i pojedinačni. Trka je posebno popularna, zovu ju brdski triatlon zbog teške konfiguracije za bicikl i za trčanje, pa dolaze triatlonci iz Europe ali bilo je i prijava triatlonaca iz USA, Canade pa čak i sa Novog Zelanda.

Trka je limitirana na 400 triatlonaca i mogu nastupiti samo punoljetni. Zbog COVID-a uvedena je promjena u startu. Start je bio pojedinačni svakih 5 sekundi i dodjela nagrada i medalja bilo je osobno preuzimanje bez ceremonije proglašenja, jer u Austriji su rigorozniji uvjeti zaštite nego kod nas. 

U nedjelju 18.07. nastupili su, Zlatko Sir na državnom prvenstvu /Bilje/ u klasičnom aquatlonu /1km plivanja i 5 km trčanja/ M65 1 mjesto, a dvojac Zvonimir Tumpić i Pichler na triatlon ligi na Aquacityju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!