Vijesti / Sport

PROFESIONALNI UGOVORI

SLIJEDI RUDEŠ NK Varaždin potpisao trojicu mladića iz škole nogometa: 'Ako budemo pravi, slavit ćemo'

SLIJEDI RUDEŠ NK Varaždin potpisao trojicu mladića iz škole nogometa: 'Ako budemo pravi, slavit ćemo'
Varaždinski.hr

Iz svoje akademije varaždinski je drugoligaš potpisao profesionalne ugovore s trojicom nogometaša, a to su Noa Vugrinec (19), Karlo Lusavec (17) i Niko Domjanić (18). U nedjelju im kod kuće slijedi i derbi 2. HNL protiv zagrebačkog Rudeša.

Kao što smo najavljivali kroz proteklih nekoliko mjeseci, našim mladim nogometašima dati ćemo priliku. Trojica igrača potpisala su prve profesionalne ugovore, a važno je istaknuti da nogometna škola radi dobro i da ćemo se sve više oslanjati na njih. Zasad su ovo prva tri ugovora, a u kadru su još dvojica igrača koja povremeno nastupaju te se nadamo da će i oni napraviti iskorak u skorije vrijeme, započeo je predsjednik NK Varaždina Dražen Vitez na konferenciji za novinare prije utakmice protiv Rudeša. 

Predstavio je Vitez trojicu mladića koji su potpisali profesionalne ugovore s varaždinskim drugoligašem, a to su - Noa Vugrinec (19), Karlo Lusavec (17) i Niko Domjanić (18).

- Imamo kadar koji bi trebao preuzeti i biti nosioc igre Varaždina kroz godinu, dvije. A na njima je da nastave dalje s radom i upornošću jer od njih očekujemo daleko jači angažman, a ne da im ovo postane neka stepenica gdje će stati. Vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u njihovim igrama, a to će sigurno donijeti dobar status NK Varaždinu da se zajedno s akademijom etablira u hrvatskom nogometu - rekao je predsjednik kluba Dražen Vitez, a sportski direktor Nikola Šafarić je zaključio.

- Ovi ugovori su im samo motiv i odgovornost više. Postali su javne ličnosti i moraju se odgovorno ponašati te rad dovesti na veći nivo. Na njima je da se dokazuju, a jedino mjerilo kojim će im putem karijere ići biti - teren. A mi ćemo sve napraviti da te karijere budu u uzlaznoj putanji

Sva su trojica istaknula da im je ovo veliki poticaj za daljnje napredovanje te da se nadaju kako će osigurati svoje mjesto u prvoj momčadi zalaganjem i trudom te se što prije početi dokazivati među drugoligaškim društvom.

- Na nama je sad obveza da ih dalje razvijamo i to je putokaz svim drugima u školi nogometa. To su ne samo dečki koji su budućnost Varaždina, već i sadašnjost. Ako će se razvijati kako predviđamo, a nema razloga da se to ne dogodi, bit ćemo još kvalitetniji. Uvijek je Varaždin bio rasadnik mladih igrača, a nadam se da će tako i biti - objasnio je trener Mario Kovačević.

Nakon toga okrenuli su se novom drugoligaškom izazovu. U goste stiže Rudeš, trenutno drugoplasirana momčad lige.

- Utakmica protiv Osijeka u Kupu me uvjerila da imaju glavu i rep, s pravom se nadaju plasmanu u 1. HNL. Značajna utakmica za nas i njih, ali igramo kod kuće i nadam se da ćemo dati sve od sebe. Cijenimo i poštujemo Rudeš, ali ako budemo pravi, mi ćemo se veseliti na kraju - jasan je popularni 'Kova' pa zaključuje:

- Dobra su ekipa, radna. Prava momčad, imaju dobre igrače na svim pozicijama, a malo me strah toga što im je najbolja značajka što su momčad. Ali nadam se da ćemo pokazati da smo u ovom trenutku bolji.

Utakmica 11. kola 2. HNL između Varaždina i Rudeša na rasporedu je u nedjelju, 31. listopada, s početkom u 19 sati na stadionu Varteksa uz izravan prijenos na HNTV-u.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video