Vijesti / Sport

NOVE POBJEDE

TRI BODA Varaždinski nogometaši spretno do tri boda: Sve je manja razlika do željenog prvog mjesta

TRI BODA Varaždinski nogometaši spretno do tri boda: Sve je manja razlika do željenog prvog mjesta
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Napredak 'u glavi' pokazali su nogometaši Varaždina te u čvrstoj utakmici na domaćem terenu ipak prelomili u svoju korist protiv Rudeša (2:1) te na kraju ostavili puni plijen kod kuće.

Dok su obično gubili ovakve utakmice u kojima u drugom poluvremenu nisu mogli pronaći pravu igru, ovaj su put varaždinski nogometaši pokazali karakter i u teškoj utakmici na domaćem terenu s 2:1 (1:0) bili bolji od Rudeša.

Otvorili su bolje utakmicu izabranici Marija Kovačevića i nekoliko puta prijetili, ali na sve je bio spreman Mustapić na golu gostiju. A jedan trenutak nepažnje koštao je goste najstrože kazne. Sjurio se Igor Postonjski prema šesnaestercu, a jedan je dodir bio dovoljan da padne, a sudac Titlić pokaže na bijelu točku.

Loptu je uzeo Michele Šego i poslao ju u jednu, a Mustapića u drugu stranu za vodstvo Varaždina. Samo tri minute kasnije mogli su domaći nogometaši povećati prednost, ali sjajna solo akcija Matije Kolarića završila je na desnoj stativi gostujućeg gola.

Zaprijetio je i Senić iz daljine nakon slobodnog udarca, ali lopta je završila samo u korneru. Do kraja poluvremena samo je Latković iz redova gostiju dobio žuti karton zbog simuliranja u gostujućeg šesnaestercu.

No, nisu domaći dobro krenuli u nastavak te su gosti jurili izjednačenje. A do njega su stigli u 60. minuti nakon toga je lopta u šesnaestercu došla do Luke Liklina, koji je ušao na poluvremenu, a on nije imao problema s zabijanjem gola. 

U nastavku su i dalje napadali gosti, ali koncentriran je na golu Varaždina bio Karlo Sentić. Strepila je domaća publika, a onda - oduševljenje. U 80. minuti su domaći nogometaši stigli do prednosti nakon čudne situacije u gostujućem petercu. Mekić je ubacio loptu, a Belcar je glavom vratio pred gol gdje je natrčao Herrera i glavom pogodio gostujućeg igrača te je lopta završila u golu.

Pokušavali su gosti do kraja utakmice stići rezultat, ali nisu uspjeli. Ovom su pobjedom izabranici Marija Kovačevića došli na 17 bodova nakon 11 utakmica te se trenutno nalaze na 5. mjestu. Prvoplasirani BSK ima samo tri boda više (20). U sljedećem kolu NK Varaždin ide u goste Jarunu. Utakmica je na rasporedu u subotu, 6. studenog, s početkom u 14 sati.

NK Varaždin - NK Rudeš 2:1 (1:0)
24' Šego 11m (1:0), 59' Liklin (1:1), 80' Herrera (2:1)
Suci: Jakov Titlić (Hrvace) - Vice Vidović (Split), Matej Pavić (Split)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video