Vijesti / Sport

Trodnevni turnir

Varaždinac Tin Herceg prvo ime susreta rukometne reprezentacije u Francuskoj

Varaždinac Tin Herceg prvo ime susreta rukometne reprezentacije u Francuskoj
HRS

Sjajno je u prvom dijelu funkcionirala naša obrana. Ako bi nešto i prošlo pored nje, tu je bio odlični vratar Tin Herceg.

Hrvatska muška kadetska reprezentacija pobjedom nad Mađarskom 32:28 počela je jučer nastup na trodnevnom turniru u Val d Oisu. Uz te dvije reprezentacije, na turniru još sudjeluju Island i Francuska. Riječ je o jednom od najznačajnijih kadetskih turnira u svijetu, s gotovo 20-godišnjom tradicijom.

Hrvatska je vrlo kvalitetno počela susret. Mađarska se u prvom većem zaostatku našla već nakon desetak minuta igre. Sjajno je u prvom dijelu funkcionirala naša obrana. Ako bi nešto i prošlo pored nje, tu je bio odlični vratar Tin Herceg. Na poluvremenu je Hrvatska vodila 20:15.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mađarska je bila nešto bolja u nastavku. Stalno je prijetila. Nekoliko puta je stizala na minus dva, ali nije uspjela ugroziti hrvatski put do pobjede. S devet pogodaka najbolji u hrvatskim redovima bio je Nikola Ivanković. Sedam je dao Maksimilijan Molc, pet Niko Franković. Kod Mađara najbolji Ronald Terjek s devet pogodaka.

Tin Herceg utakmicu je završio s 13 obrana, uz sjajan postotak od čak 34% zaustavljenih pokušaja.

Hrvatska danas u 18:00 sati igra protiv Islanda. Nakon toga, na teren će u 20:30 sati Francuska i Mađarska.

Najnovije

Reci što misliš!