Vijesti / Sport

bivši reprezentativac

Vugrinec nakon Malte, a prije odlučujuće Rusije: 'Imamo sve predispozicije za prvo mjesto'

Vugrinec nakon Malte, a prije odlučujuće Rusije: 'Imamo sve predispozicije za prvo mjesto'
Marko Lukunic/Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacije je prošla pretposljednju prepreku kvalifikacija za SP 2022. u stilu - s goropadnih 7:1 protiv Malte.

Ovako se ulazi u ključnu utakmicu kvalifikacija, sa samopouzdanjem, voljom i motivom.

Hrvatska nogometna reprezentacije je prošla pretposljednju prepreku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u stilu s goropadnih 7:1 protiv Malte, a kad uzmemo u obzir prošle susrete protiv ove omalene reprezentacije, Hrvatska ju nikad do jučerašnjeg susreta nije istinski razbila.

Sad se to konačno dogodilo, i u vrlo pozitivnom raspoloženju o sjajnoj izvedbi reprezentativaca, novinar Večernjeg lista komentira s bivšim hrvatskim reprezentativcem i najboljim strijelcem u povijesti Prve HNL, Davorom Vugrincem (146 golova).

Naša daleko najbolja igra

Prvi put u deset utakmica smo pobijedili Maltu s više od tri gola razlike, kakvo je vaše viđenje partije vatrenih? Je li ovo naša najbolja partija protiv Malte?

- Da, pa izgleda da je to onda naša daleko najbolja partija protiv Malte. Gledajte, treba u nogometu bilo kome zabiti sedam golova, nije to samo tako lako. Mislim da je ovo bilo odlično i rutinski, super su dečki odradili tu utakmicu, jako ozbiljno su ju dečki shvatili. Kakav god protivnik bio, jako je dobro vidjeti da se s ovakvim pristupom dolazi igrati za hrvatsku reprezentaciju. To je najbitnije od svega - rekao je Davor Vugrinec.

S golom i tri asistencije Andrej Kramarić je briljirao, a kako najbolji golgeter u povijesti HNL-a gleda partiju našeg glavnog napadača u ovoj utakmici?

 - Kramarićeva partija je bila za svaku pohvalu, ali bitno je i da je zabio gol uz to što je asistirao. Vidim da je on bio jako zadovoljan i s asistencijama i sve je to odlično, ali ipak je najbitnije za napadača zabijati jer od golova se živi i vjerujem da mu je taj gol značio. Riječ je o vrhunskom napadaču i kad krene graditi samopouzdanje golovima, onda ga nije lako zaustaviti - kaže Vugrinec.

Koji je vaš komentar partije Lovre Majera? Nakon ozljede se izgleda jako brzo vratio u pravu formu, i u Rennesu i u reprezentaciji, sinoć je postigao dva pogotka.

- Moram čestitati Lovri na odličnoj utakmici. Sve ono što je u zadnje vrijeme radio u Francuskoj u Rennesu je prenio u reprezentativnom dresu i bilo je zadovoljstvo gledati ga, kao i ostale motivirane igrače.

Stožer se dugo pripremao

Iduća je Rusija na Poljudu. Što bi Davor Vugrinec istaknuo kao važno za pripaziti i baciti oko prije ključne utakmice?

- Mislim da su Dalić ekipa već sve posložili za tu utakmicu, da ju jako dugo pripremaju i da sve znaju o protivniku. Dobro je i da je atmosfera na visokom nivou nakon ovakve pobjede, uspjeli smo i odmoriti neke igrače i još nas čeka utakmica s podrškom Poljuda koja je uvijek na visini. Imamo sve predispozicije za pobjedu, prvo mjesto u skupini i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo - zaključio je Davor Vugrinec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video