Vijesti / Sport

34. izdanje

Andrej Hladnik iz AK Varaždin istrčao utrku života, završio treći na polumaratonu

Andrej Hladnik iz AK Varaždin istrčao utrku života, završio treći na polumaratonu
AK Varaždin

Postavio je novi osobni rekord.

U nedjelju, 14. studenog 2021. u Zagrebu je u organizaciji atletskog kluba Maksimir održan jedan od najdugovječnijih polumaratona – 34. Polumaraton 'Ivan Starek'.

Osim u utrci polumaratona, natjecatelji su se mogli odlučiti i za kraće utrke pod nazivom Jarunska petica (5 km) ili Jarunska desetka (10 km).

Ukupno je u sve tri utrke nastupilo oko 500 natjecatelja. Najviše natjecatelja odlučilo se za 21,1 km, a uspješno je utrku polumaratona završilo njih 270.

Što se tiče nastupa članova AK Varaždin, nisu imali predstavnike u kraćim utrkama, ali su zato u glavnoj utrci polumaratona nastupili u zaista jakom sastavu. Skoro svi koji su nastupili porušili su si osobne rekorde i tako se nagradili za kraj sezone.

Pobjednik utrke bio je slovenski trkač Mitja Krevs (AD Štajerska) koji je istrčao najbolji rezultat u dosadašnjem održavanju 'Stareka' u ove 34 godine.

Mitja je projurio ciljem u vremenu 1:05:17. Na 2. mjesto plasirao se nedavni pobjednik Zagrebačkog maratona – Ivan Dračar (HAAK Mladost) koji je istrčao fenomenalno vrijeme koje se već dugo nije trčalo u Hrvatskoj – 1:07:20.

Najbolji trkač AK Varaždina Andrej Hladnik istrčao je utrku života i s rezultatom 1:11:54 osvojio 3. mjesto i postavio novi osobni rekord.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video