Vijesti / Sport

TREĆA POBJEDA U NIZU

PREOKRET Kovačevićeva renesansa i karakter koji je nedostajao: Varaždin slomio Sesvete!

PREOKRET Kovačevićeva renesansa i karakter koji je nedostajao: Varaždin slomio Sesvete!
Foto agencija Sjever/Siniša Sović

Bivši trener Varaždina Branko Karačić dobro je analizirao poznatu mu momčad, ali individualne greške koštale su ga bodova na stadionu Varteksa.

Kakva pobjeda varaždinskog drugoligaša! Na ovako teškim susretima se pokazuje karakter, a upravo je to ono to je nedostajalo NK Varaždinu na početku sezone. No, velikim preokretom protiv Sesveta (2:1) pokazali su zašto su prvi pretendenti na ulazak u elitni rang hrvatskog nogometa!

Znali su domaći nogometaši da ih čeka teška utakmica pred svojim navijačima jer ih je s druge strane čekao bivši trener Branko Karačić, a od prve se minute to pokazalo. Teška i tvrda utakmica s obje strane u kojoj nije bilo previše izglednih prilika, a prva je stigla u 20. minuti kad je Postonjski iz indirekta pogodio na crti nogometaša Sesveta, a nakon toga je mrežu zatresao Teklić, no sudac Vidulin dosudio je prekršaj na gostujućem golmanu Krkaliću

Nova čudna situacija dogodila se u 33. minuti kad je Postonjski pucao s 25 metara pa pogodio prečku, a lopta se odbila u leđa golmana Sesveta i zatim otišla u korner. I kad su svi mislili da će se na odmor nez golova, lopta je došla do Patrika Mijića koji je sa 7 metara opalio i zabio pod gredu za 1:0 Sesveta na odmoru.

Na poluvremenu je igru morao napustiti golman gostiju Krkalić, a probudio se Varaždin i izjednačio u 57. minuti utakmice. Postonjski je pucao s 35 metara od gola, a rezervni golman Sesveta potpuno je pogrešno procijenio let lopte koja se od travnjaka odbila u stativu pa u gol. 

Nije bilo previše prilika u nastavku, ali ono što je bilo bitno, Varaždin je iskoristio jednu od rijetkih i preokrenuo susret! U 86. minuti je Šego iskoristio grešku obrane Sesveta, sjurio se prema golu sa sredine terena i prebacio golmana Klemenčića za veliko slavlje na tereni u na tribinama.

Sterilni gosti pokušali su do kraja utakmice doći do izjednačenja, ali još su jednom velika tri boda izvukli izabranici Marija Kovačevića koji su proživjeli pravu malu renesansu.

NK Varaždin - NK Sesvete 2:1 (0:1)
45'+2' Mijić (0:1), 57' Postonjski (1:1), 86' Šego (2:1)
Suci: Marin Vidulin (Kanfanar) - Diego Biljuh (Marčan), Ivan Jakičić (Poreč)

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video